60 iværksætterspirer fra Skanderborg-Odder Handelsskole konkurrerer om at have Danmarks bedste idé. Pressefoto

60 iværksætterspirer fra Skanderborg-Odder Handelsskole konkurrerer om at have Danmarks bedste idé. Pressefoto

De unge i Skanderborg vil være de mest innovative i landet

60 unge fra Skanderborg er med i kampen om Danmarks mest innovative idé

Skanderborg Igennem flere måneder har unge fra både grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i hele landet arbejdet hårdt på at idéudvikle, drømme, innovere og skabe spændende iværksætter- og opfinderidéer.

21. november kulminerer det hårde arbejde, når flere end 3.000 nysgerrige elever og studerende deltager i konkurrencerne ved Danish Entrepreneurship Award i Fredericia.

Her kan de teste deres idéer over for erfarne erhvervsfolk og deltage i en af konkurrencerne om at have Danmarks bedste idé. 60 iværksætterspirer er fra Skanderborg-Odder Handelsskole.

Stor idefest med mange tilmeldt

"Til Danish Entrepreneurship Award fejrer vi innovative og nysgerrige unge, der har lyst til og mod på at forfølge deres egne gode idéer. Derfor er det også enormt fedt, at vi endnu en gang har fået virkelig mange tilmeldinger til vores store idéfest, som kan give de unge et klap på skulderen og et ekstra lille skub til at føre deres idéer ud i livet," siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

Til Danish Entrepreneurship Award dyster de mange tusinde elever og studerende i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype.

Edison og Da Vinci

Den allerstørste konkurrence er Idékonkurrencen, hvor flere end 2.000 elever og studerende dyster mod hinanden.

Derudover skal vinderne af opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse findes, ligesom der skal kåres en vinder af Da Vinci-konkurrencen, der er for elever på ungdomsuddannelserne.

Sidst men ikke mindst viser nyuddannede designere og designstuderende deres prototyper frem i DesignTalent-konkurrencen, og så skal der findes vindere af tre såkaldte verdensmåls-mikro-legater.

Kapp

Publiceret 15 November 2019 16:00