Erhvervschef for ErhvervSkanderborg, Anja Ellersgaard Basse er glad for det nye samarbejde med blandt andet Aarhus Universitet.

Erhvervschef for ErhvervSkanderborg, Anja Ellersgaard Basse er glad for det nye samarbejde med blandt andet Aarhus Universitet.

Lokale virksomheder får EU-støtte til deres første akademiker

Virksomheder i Skanderborg får millionbevilling fra EU’s Socialfond til projektet ’Akademiker i Erhvervslivet’

Millioner er på vej. Virksomheder i Skanderborg får med en stor millionbevilling fra EU’s Socialfond til projektet ’Akademiker i Erhvervslivet’ mulighed for at samarbejde med akademikerer.

"En analyse fra DEA viser, at der er en tendens til, at virksomhederne ansætter den faglighed, de kender til i forvejen, og at virksomheder, der ligger længere væk fra de større byer, slet ikke ansætter deres første akademiker i samme omfang, som andre virksomheder. Det skal projektet ’Akademiker i Erhvervslivet’ lave om på. I projektet stifter virksomhederne bekendtskab med kandidaterne, inden de er færdige med deres studier og får mulighed for at samarbejde med dem i tre måneder, lige når de er færdige," skriver Aarhus universitet i en pressemeddelelse.

Tæt samarbejde

Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Universitets humanistiske fakultet, Arts, og seks seks midt- og vestjyske erhvervsråd. Idéen bag projektet er at få bragt kandidaternes kompetencer hurtigere i spil i de små og mellemstore virksomheder, så de kan løse opgaver på højt fagligt niveau og dermed øge virksomhedernes konkurrenceevne og innovationskapacitet.

”Vi vil rigtig gerne bidrage til at bygge bro mellem universitetet og erhvervslivet og dermed mellem studerende og medarbejdere i vores lokale virksomheder. Vi har set, hvilken forskel det kan gøre for en mindre virksomhed, når en akademiker kommer med nye input, og det vil vi gerne sprede ud til så mange virksomheder som muligt. I vores optik kan det være et væsentligt bidrag til vækst og udvikling," siger erhvervschef for ErhvervSkanderborg, Anja Ellersgaard Basse.

Tidligt match

Projektet ligger i forlængelse af fakultetets andre bestræbelser på at skabe et bedre og tidligere match mellem kandidater og virksomheder.

”Flere af vores kandidater skal i dag og i fremtiden ansættes i private virksomheder, og det er vigtigt, at vi forbereder vores humanistiske kandidater bedst muligt til det arbejdsmarked, de møder. Med projektet ’Akademiker i Erhvervslivet’ får vi mulighed for at vise, hvor gode kandidaterne er til at skabe værdi,” udtaler prodekan for uddannelse på Arts, Niels Lehmann.

Publiceret 27 October 2019 11:00