Ace Rosewall udgiver 25. oktober sin første single på Target Records. Pressefoto

Ace Rosewall udgiver 25. oktober sin første single på Target Records. Pressefoto

Forfulgte drømmen:

Ace Rosewall scorer kontrakt

22-årige Asger Roswalld Hedegård fra Højvangen er gået all in på musikken. Det har givet pote. Nu har han fået en pladekontrakt

Af
Christina S. Johansen

Med sin guitar under armen hoppede Asger Roswalld Hedegård fra Højvangen på et fly til London for tre år siden. Der har han boet siden og knoklet bagdelen ud af bukserne for at realisere sin drøm om at kunne leve af musikken. Den helt store drøm er at turnere rundt i hele verden og spille kæmpe koncerter på de største scener.

"Lige nu spiller jeg bare alle steder, jeg kan få lov, og prøver at møde så mange mennesker som muligt. Jeg vil virkelig det her. Fra jeg første gang havde en guitar i hænderne som 10-11-årig stod det meget hurtigt klart, at det her vil jeg leve af," siger Asger, med kunstnernavnet Ace Rosewall, på en telefon fra London.

Target hev mig ind i Kim Larsens gamle studie hen over sommeren

Nu er drømmen om de helt store scener måske rykket et lille skridt nærmere. Ace Rosewall har nemlig fået en pladekontrakt med et af de største indie-pladeselskaber i Danmark Target Records, og 25. oktober udkommer hans første single fra en ny ep, der kommer på gaden i begyndelsen af 2020.

"Target hev mig ind i Kim Larsens gamle studie hen over sommeren. Det var helt vildt at kunne sidde og kigge på alle hans guldplader. Han var jo en af de største," siger Ace Rosewall.

Står i et vadested

Pladekontrakten giver fornyet blod på tanden for Asger Roswalld Hedegård

"Det er vildt spændende, og det bliver dejligt at få noget nyt musik ud. Jeg har også fået lavet en god musikvideo," siger han.

Pladekontrakten gør dog også, at den 22-årige musiker står lidt i et vadested.

Men her sagde min far faktisk, at hvis jeg skulle prøve musikken af, så skulle jeg gå all in og virkelig tro på det, og det tror jeg, at han har ret i

"Det er lidt underligt, for her i London knokler jeg jo virkelig, og det kan godt sommetider føles som om, der ikke rigtig sker noget, men samtidig har jeg fået den her pladekontrakt hjemme i Danmark. Det får mig selvfølgelig til at overveje, om det er på tide at vende hjem og så bygge noget op i Danmark, før jeg rejser ud," forklarer han.

Har du fået lidt hjemve?

"Jeg kan i hvert fald godt savne en god rugbrødsmad, men hjemve vil jeg nu ikke kalde det. Så er der jo heller ikke længere til London - jeg er også hjemme ret tit," siger han.

Aldrig et pres hjemmefra

I London arbejder Ace Rosewall som bartender 20-30 timer om ugen for lige at kunne betale huslejen. Al resten af hans tid går med at skrive og spille musik.

Da han i sin tid satte sig i flyveren overvejede han, om han skulle studere noget i England samtidig med, at han prøver lykken.

"Men her sagde min far faktisk, at hvis jeg skulle prøve musikken af, så skulle jeg gå all in og virkelig tro på det, og det tror jeg, at han har ret i," siger han og fortsætter:

"På den måde har der aldrig været et pres hjemmefra, om at jeg skal tage mig en uddannelse. Det har også været meget klart for mig, at jeg ikke skal tilbage og studere, og det har mine forældre bare støttet mig i. Det er jeg meget taknemmelig for."

Oplev Ace Rosewall på Walthers Musikcafé 27. februar 2020.

Publiceret 25 October 2019 18:30