Debat: Tilskud til pasning af egne børn

Konservative i Skanderborg håber, at byrådet siger ja til betalt hjemmepasning

Af
Af Birgitte Majgaard

fmd. for Konservative Skanderborg

Der tripper flere og flere småbørn rundt i Skanderborg. Så mange, at kommunen har mere end svært ved at følge med. Der er mangel på dagplejere, vuggestuer og børnehaver.

Derfor håber jeg, at byrådet vil lytte til de partier, der foreslår, at Skanderborg Kommune indfører at give tilskud til de forældre, der gerne vil passe deres børn hjemme lidt længere end deres barselsorlov giver mulighed for.

Ifølge loven kan der højst betales tilskud til tre børn i en familie, dog højst 18.866 (det samme som højeste dagpengesats) og højst i et år per barn. Med Skanderborg Kommunes udgifter til børnepasning kan forældre højst få 6.445 for et barn, der ellers skulle i vuggestue eller dagpleje og højst 3.010 for et barn, der ellers skulle i børnehave. Hvis vi giver forældrene de penge, er det 15% mindre, end pasningen koster. De penge kan så dække udgifter til administration af ordningen, så den bliver udgiftsneutral. Dette er vigtigt, da det selvfølgelig ikke skal være en udgift for andre skatteydere.

Sidst, men ikke mindst, vil det være til gavn for de små skønne børn. Nogle af dem kan få mere tid sammen med mor og far. Andre får forhåbentlig lidt bedre plads i deres elskede institution

På den måde bliver ordningen til gavn for alle.

Familierne får endnu større mulighed for selv at vælge, hvordan deres hverdag skal være.

Kommunen får fjernet noget af presset på pasningsbehovet og kan måske, alt efter antal familier der tilvælger denne mulighed, endda undgå at bygge en enkelt ny institution eller to til gavn for økonomi og klima.

Sidst, men ikke mindst, vil det være til gavn for de små skønne børn. Nogle af dem kan få mere tid sammen med mor og far. Andre får forhåbentlig lidt bedre plads i deres elskede institution.

Konservative i Skanderborg foreslår, at vi indfører dette allerede fra nytår for at hjælpe børnefamilierne til den bedst mulige begyndelse.

Publiceret 17 October 2019 17:00