På torsdag 10. oktober har Karsten Holm forstærkning med, når han i Stilling Kirke byder på koncertfortællingen 'Carl i kirke'. Pressefoto

På torsdag 10. oktober har Karsten Holm forstærkning med, når han i Stilling Kirke byder på koncertfortællingen 'Carl i kirke'. Pressefoto

Carl Nielsen som koncertfortælling

Sange og salmer i denne poetiske oplevelse i Stilling Kirke

stilling På torsdag 10. oktober kl. 19.30 kan man i Stilling Kirke opleve en poetisk koncertfortælling med Karsten Holm & trio med afsæt i Carl Nielsens sange og salmer og komponistens selvbiografi 'Min Fynske barndom'.

'Carl i kirken' tager fat på en række af Carl Nielsens smukke sange og sætter dem ind i en ramme ledsaget af mesterens egne ord og barndomserindringer samt fortællinger om opvæksten ved Nørre Lyndelse på Midtfyn.

Musikalsk fortolker 'Carl i kirken' komponistens sange på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer, tilsat stænk af jazz, folk og pop.

Sangene var nærmest en bibeskæftigelse for Carl Nielsen. De store værker, symfonier, korværker, operaer og violinkoncerter, skulle han kæmpe for, hvorimod sange og salmer nærmest kom af sig selv.

Karsten Holm kommer fra et hjem, hvor Højskolesangbogen bliver flittigt brugt. Han er konservatorieuddannet sanger og har også optrådt med koncertfortællingerne 'Elvis i kirken', 'Cash i kirken' og 'Cohen i kirken'.

jesl

Publiceret 06 October 2019 16:30