Holdet bag Upteko, der har specialiseret sig i maritime droner.Fra venstre: Benjamin Mejnertz, Mads Jørgensen og Sebastian Duus. Foto: Søren Broust

Holdet bag Upteko, der har specialiseret sig i maritime droner.Fra venstre: Benjamin Mejnertz, Mads Jørgensen og Sebastian Duus. Foto: Søren Broust

DIS investerer millioner i maritim droneproduktion

Skal sammen med Upteko udvikle ladestation til skibsdæk

skanderborg Den fremadstormende dronevirksomhed Upteko har netop indgået partnerskab med den Skanderborg-baserede vidensvirksomhed DIS, der går ind i virksomheden med en millionindsprøjtning.

Planen er at udvikle drone-systemer til skibe. Konkret skal Upteko og DIS udvikle en ladestation, der skal stå på dækket af skibe.

Står klar til udrykning

Meningen er så, at droner - som man ser det med robotplæneklippere - skal kunne stå i ladestationen klar til næste flyvetur.

Forestil dig en drone, der flyver rundt og filmer en stor færge, som er ved at lægge til kaj. På broen står kaptajnen og følger med på en skærm for at se, om der er mulige farer i vandet.

Eller forestil dig, at en mand falder over bord fra et skib i rum sø. Hurtigt letter en drone fra dækket og sender billeder tilbage til broen, så manden kan spottes og reddes.

Det er blot to af de mange scenarier dronevirksomheden Upteko arbejder med, når de laver autonome droner til den maritime industri.

Stiftet i 2018

"Vi ser store muligheder i en virksomhed som Upteko. Der er ingen tvivl om, at maritime droner har et kæmpe potentiale, så derfor er det helt oplagt for os at investere," siger direktør og partner i DIS Michael Gadeberg i en pressemeddelelse.

Upteko blev stiftet af Mads Jørgensen, Sebastian Duus og Benjamin Mejnertz i 2018 og har kontorer i København og Skanderborg.

Prototype klar til januar

"Det er et kæmpestort skridt for Upteko. DIS giver os adgang til et hav af ressourcer, så vi kan optimere vores droneløsninger," siger direktør og medstifter af Upteko Mads Jørgensen i pressemeddelelsen.

"Vi glæder os til at komme i gang med udviklingen af ladestationen. Og vi forventer at have en prototype klar senest til januar næste år," fortsætter Mads Jørgensen.

DIS, Dansk IngeniørService A/S, leverer konsulentydelser, rådgivning og totalløsninger til industrien. DIS tæller nu 17 kontorer på verdensplan og beskæftiger mere end 500 ingeniører.

jesl

Publiceret 08 September 2019 11:30