74-årig Svend Bisgaard Kristensen har solgt sit firma, Alcon, til det nye firma Alcon Alheat, ejet af Morten Jedig og Lars Smidt. Pressefoto

74-årig Svend Bisgaard Kristensen har solgt sit firma, Alcon, til det nye firma Alcon Alheat, ejet af Morten Jedig og Lars Smidt. Pressefoto

Kedelproducenten Alcon i Låsby har fået nye ejere

Efter 41 år i branchen har Svend Bisgaard Kristensen solgt

låsby Efter 41 år i branchen og som snart 74-årig har Svend Bisgaard Kristensen per 1. august solgt sit firma, Alcon til det nye firma Alcon Alheat, ejet af Morten Jedig og Lars Smidt.

Alcon er især kendt for sine manuelle halmfyr, og har også agenturet på det østrigske kvalitetsmærke Herz, som er anlæg til afbrænding af flis og træpiller.

Morten Jedig er oprindelig uddannet elektroniktekniker i 1994 og har siden sin uddannelse arbejdet med teknik i landbrugsbranchen. De sidste 13 år har Morten været ansat i Alcon og har derved oparbejdet en særdeles store viden om kedlers teknik og forbrænding af biomasse.

Privat bor Morten Jedig i Låsby, og er kasserer i det lokale menighedsråd. Han er gift med Linda og sammen har de tre børn.

Lars Smidt er ud af en landbrugsfamilie og uddannet både landmand, agrarøkonom og har en HD i finansiel rådgivning. Han har i 12 år været ansat i bankverdenen som seniorerhvervsrådgiver. Siden julen 2017 har han arbejdet freelance for Alcon - og i lange perioder arbejdet fuldtid for firmaet.

Privat bor Lars Smidt i Silkeborg, hvor hans store passion blandet andet er sejlads på Silkeborgsøerne og jagt. Han er gift med Karen og sammen har de også tre børn.

Behov for fornyelse

Konkurrencen og de mange lovkrav i branchen kræver fornyelse, og at virksomheden bliver endnu mere konkurrencedygtig - og det er de nye ejere klar til, skriver Alcon Alheat i en pressemeddelelse.

Fremtiden

Især service og eftersyn af kedelanlæg vil være et fokusområde i fremtiden. Derfor vil det i fremtiden også primært være Morten Jedig og Lars Smidt der kører ud til kunderne og foretager service- og eftersynsopgaver. Det er ligeledes Mortens og Lars' plan, at Alcon også i fremtiden skal være helt i front med udvikling og produktion af energirigtige opvarmningsløsninger.

Alcon har altid haft en stor eksport, og de nye ejere har da også allerede solgt det første store halmfyringsanlæg i Ungarn.

jesl

Publiceret 01 September 2019 11:30