Lise Vestergaard med et eksempel på TRASH ART. PR-foto

Lise Vestergaard med et eksempel på TRASH ART. PR-foto

Genbrugsguider og Trash Art på årets Smukfest

Renosyd præsenterer værdifuld kunst ved billedkunstner Lise Vestergaard på Smukfest 2019

Kunstformen hvor man helt bogstaveligt giver affald værdi hedder TRASH ART. Og nu har Renosyd sammen med billedkunstneren Lise Vestergaard samt Smukfests eget bæredygtighedsteam genbrugsguiderne givet sig i kast med at samle affald på Smukfest allerede fra mandag for senere på ugen at kunne udstille det for gæsterne.

TRASH ART er bare én måde at vise hvordan affald kan få værdi på. Både æstetisk for beskueren og den kunstinteresserede, men også mentalt for os alle ved at gøre den udfordring vi står overfor med stigende affaldsmængder meget visuel og håndgribelig.

Lise Vestergaard producerer et TRASH ART kunstværk live under festivalen, og hun glæder sig til at komme i snak med festivalgæsterne, da hun mener samtalen er mindst lige så vigtig som slutresultatet; nemlig kunstværket.

"Jeg forsøger at gøre genbrug og sortering til en let, sjov og kunstfærdig oplevelse, som både imponerer men måske også giver stof til eftertanke. Her på Smukfest skal vi helt konkret tage ansvar for den smukke bøgeskov, men helt overordnet skal vi jo også bare blive bedre til at passe på verden og hinanden," fortæller hun i en pressemeddelelse.

Alt affald brugt til kunstværket samlede Lise Vestergaard sammen med Renosyd og Smukfests genbrugsguider ude på KærligHeden (campingområde) mandag og tirsdag.

Derefter rykkede Lise ind i bøgeskoven til Udsigten ved Capri, hvor hun arbejdede videre med kunstværket.

Reception torsdag

Der afholdes reception ved kunstværket torsdag 8. august fra kl. 13 foran Capri ved Udsigten.

Smukfest og Renosyd har i år begge 40 års jubilæum, og har gennem årene der er gået fundet fælles fodslag i kampen for bedre sortering og for at reducere affaldsmængderne. Både på festivalens 8 dage, men også resten af året i Skanderborg.

"I 2017 indsamlede vi seks forskellige affaldstyper til genanvendelse, i år har vi udvidet til ti. Samarbejdet med Renosyd har været afgørende for vores indsats," siger Peter Ib Hansen, som er organizer og medlem af bæredygtighedsgruppen.

Publiceret 08 August 2019 11:45