Smukfest er i år klar med det nye tiltag Fadfetten. Foto: Per Bille

Smukfest er i år klar med det nye tiltag Fadfetten. Foto: Per Bille

Dyst i Fadfetten:

Få to meter høj Walther sikkert til skoven

For første gang afvikles fadfetten på Smukfest. Store præmier er på spil

"Vi kan garantere, at det bliver weltklasse underholdning og Smukfest- og ballade, som I kender det," skriver Smukfest i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Kort og godt så drejer det sig om, at I flytter en to meter høj Waltherfigur fra A til B og laver en masse helt vildt noller ting undervejs. Det hele skal filmes af jer, og så kårer vi en vinder på Sherwood-scenen under festivalen. For jeres hårde arbejde får hver enkelt deltager et drinkskort på 1.000 kroner samt et to-personers Hotelt. Derudover får hvert hold to onsdagsbilletter til gæster. Der er desuden mulighed for at vinde hovedpræmien i Fadfetten," skriver altså Smukfest.

For at man kan deltage i denne konkurrence, skal man have et partoutarmbånd. Rent praktisk er det sådan, at fire hold af fem personer får tildelt hver deres trækvogn og startby - enten Aarhus, Odder, Horsens eller Silkeborg. På trækvognen placeres en to meter høj Walther-figur.

De først er ikke de bedst

Alle hold fragter derefter i løbet af søndag d. 4., mandag d. 5. og tirsdag d. 6. august vognen og Walther-figuren til Walthers Musikcafé i Skanderborg. Hver trækvogn forsynes med 2 x iglotelte, 2 x ølkasser, 5 x rutekort, 5 x soveposer, 5 x liggeunderlag og 5 x gule veste.

"Du får et rutekort med en række bodega-pitstop undervejs, hvor I går ind og forsøger at charmere jer til en Royal-øl. I får desuden nogle indrammede Fadfetten-certifikater, som man skal dele ud til de enkelte bodegaer, så de kan hænge det op og vise, at de var en del af årets Fadfetten," skriver festivalen og fortsætter:

"Om tirsdagen klokken 20 skal i være landet på Walthers Musikcafé i Skanderborg. På det tidspunkt er der fælles optog til Sherwood, hvor I camperer for natten. Dagen efter om onsdagen er der morgenmad kl. 11 på CanBlau, og klokken 13 sætter I i bedste Indiana Jones-stil alle figurerne ind i et rack, hvorefter der flyder gratis fadøl til alle i skoven fra kl. 13 til 14."

Kort og godt så drejer det sig om, at I flytter en to meter høj Waltherfigur fra A til B og laver en masse helt vildt noller ting undervejs

Herefter kårer festivalen en vinder af Fadfetten fra Sherwood-scenen. Og det er ikke et spørgsmål om, hvem der kommer først til Walthers Musikcafé, men hvem der har opfyldt flest af en række fjollede kriterier som at skaffe en insektart i en ølflaske, at charmere sig til en bodega-sourvenir, den flottest udsmykkede vogn med mere.

Tilmeldning og mere info finder du på www.smukfest.dk/fadfetten

Publiceret 16 July 2019 10:00