Det er Morten Aebeloe, Kasper Vesth og Daniel Sand, der står bag Wedio. Pressefoto

Det er Morten Aebeloe, Kasper Vesth og Daniel Sand, der står bag Wedio. Pressefoto

Wedios delekoncept med film- og fotoudstyr er blevet en lynsucces

Skanderborgensiske Wedio er på kort tid blevet til en iværksætter-succes

Skanderborg På rekordtid har den danske iværksættervirksomhed med rødder i Skanderborg Wedio, stablet et solidt delekoncept på benene.

Professionelt film- og fotoudstyr er dyrt, og det er ikke unormalt, at et nyt kamera koster op mod 200.000 kroner. Det gør det svært for freelancere og mindre produktionsselskaber at kunne købe det nødvendige udstyr, og skal man låne det i netværket, står man uden forsikring.

Det problem har holdet bag Wedio løst med en ny platform, der gør det muligt at leje og udleje film- og fotoudstyr på nettet. Gennem sin online platform gør Wedio det minimum 40 procent billigere at leje udstyr, end det normalt ville koste. Som en del af sit koncept har Wedio indgået et samarbejde med Topdanmark, som sikrer eventuelle skader på udstyret, så brugerne både kan leje og udleje med ro i sindet.

Tre iværksættere bag Wedio

Bag konceptet står Morten Aebeloe, der er født og opvokset i Skanderborg, sammen med Kasper Vesth og Daniel Sand. Og efter at have været i luften i bare fire måneder er der fuld fart på hos Wedio, som allerede har udstyr for over 25 millioner kroner og 600 medlemmer på platformen fordelt på både fotografer, freelancere, produktions- og udlejningshuse.

“Vi er rigtig glade for, at så mange har taget så godt imod os. Jeg har selv arbejdet freelance som videoproducent, og dengang var jeg nødt til at sige nej til jobs, fordi jeg ikke havde det rette udstyr. Film- og fotoudstyr er enormt dyrt, og ofte bruger man flere forskellige kameraer og optikker, når man er på optagelse. Og skal man låne udstyret i netværket, hvad gør man så, hvis der skulle ske en skade, og man ikke er dækket af forsikringen,” lyder det fra Daniel Sand.

“Det problem forsøger vi at løse med vores nye koncept. Vi gør det billigere, nemmere og vigtigst af alt mere trygt at leje film- og fotoudstyr. Wedio handler om, at alle skal have muligheden for at arbejde med professionelt film- og fotoudstyr, så de gode historier kan blive fortalt,” siger Daniel Sand.

Professionelt film- og fotoudstyr er dyrt, men det kan man nu leje hos Skanderborg virksomheden Wedio. Pressefoto

Professionelt film- og fotoudstyr er dyrt, men det kan man nu leje hos Skanderborg virksomheden Wedio. Pressefoto

Wedio vil til udlandet

Som en del af sin vækststrategi kigger Wedio mod udlandet, og den ambitiøse start-up-virksomhed har allerede konkrete ekspansionsplaner på tegnebrættet.

“Vi har fra starten vidst, at Wedio havde et kæmpe vækstpotentiale i udlandet. Alene i Storbritannien er markedet hele 31 gange større end det danske. Derfor har vi ambitioner om allerede til efteråret at ekspandere vores forretning til yderligere tre lande. Lige pt. har vi Storbritannien, Tyskland og Sverige i kikkerten, men vi udelukker ikke, at der kommer flere lande til i fremtiden,” siger Daniel Sand.

Iværksættervirksomheden er støttet af en erfaren investor, der har over 30 års erfaring med at lave skalerbare tech-løsninger for nogle af de helt store tech-giganter, heriblandt eBay og Microsoft. Wedio blev lanceret af tre danske iværksættere i december 2018.

Kapp

Publiceret 10 June 2019 19:30