Temafoto

Skribenten kalder det "en virkelig smålig nedskæring." Arkivfoto

Debat:

Småligt at spare sosu'er væk til mandefrokost

Til den månedlige mandefrokost på Plejecenter Søndervang har der hidtil været bistand fra en sosumedarbejder. Den person er nu svaret væk. Det er for dårligt, mener læserbrevsskribenten

Af
Ole Hanberg

Klanghøj 28A

8670 Låsby

Ældre Det kan være svært at definere, hvad livskvalitet er, for der vil nok være mange faktorer, der kan spille ind for hver enkelt person, men vi kan ikke undvære livskvalitet, jo mere vi har, jo bedre har vi det, og det får vi ikke af hverken smålighed eller snæversynethed.

Nu har man så igen ganske bevidst, lavet en virkelig smålig nedskæring på Søndervang - en ganske lille en, som efter min mening kan betyde tab af livskvalitet for en flok pensionister på og udenfor Plejecenter Søndervang.

For ældre mænd boende på Søndervang og for dem, der bor i byen, og som har lyst, har der over en årrække været mulighed for èn gang om måneden at komme til en såkaldt 'mandefrokost', hvor hver enkelt selv betaler både mad og drikke, og har et par hyggelige timer sammen.

Ved dette lille månedlige arrangement har der indtil nu været bistand fra en sød og hjælpsom sosumedarbejder både i forbindelse med at arrangere, men også til hjælp til den eller de, der har behov for hjælp ved bordet, eller når der eventuelt kræves hjælp ved toiletbesøg, og som i det hele taget sørger for, at de, der har svært ved selv at klare nogle ting, også får en god oplevelse ud af det.

Og så kommer vi til det helt latterligt smålige og snæversynede:

Nu er denne centrale person sparet væk. Tænk engang man har i denne fattige kommune (i hvert fald fattig på indsigt, forståelse og omsorg) sparet hele tre timer om måneden for en person, der alligevel er i huset. Er det da ikke fantastisk?

Og nogle af dem, det vil gå mest ud over, er dem, der har sværest ved selv at klare nogle ting uden hjælp.

Flyt fra én kasse til en anden

Til slut et eksempel på kommunal sparsommelighed:

Nogle kloge hoveder havde i et lyst øjeblik fundet på, at vores gode gamle 'himmelbjerg' skulle laves om til en abstrakt moderne turistfælde i hvert fald på papiret.

Et projekt som, stadig kun på papiret, har kostet temmelig mange penge, og som man selvfølgelig har vidst, eller burde have vidst, aldrig ville kunne gennemføres, hvilket så betyder, at pengene på forhånd er spildt, men heldigvis var det sådan, at i den cigarkasse, hvor disse penge har ligget, var der nok at tage af.

Til gengæld er der ikke en eneste øre i den cigarkasse, som skulle have betalt tre timers løn til en sosuhjælper én gang om måneden, ved et arrangement, hvor deltagerne selv betaler både mad og drikke, og man kan naturligvis ikke tage et par kroner fra den kasse, der er mange penge i, og flytte dem derover, hvor de kan gavne.

Publiceret 08 June 2019 09:00