Kamstrup er blandt verdens førende leverandører af løsninger til måling og styring af energi- og vandforbrug. Pressefoto

Kamstrup er blandt verdens førende leverandører af løsninger til måling og styring af energi- og vandforbrug. Pressefoto

Kamstrups intelligente elmålere sidder snart i en million hjem

Stilling-virksomheden Kamstrup bag intelligent løsning

stilling Snart har en million sjællandske forbrugere fjernaflæste elmålere i deres hjem. Kamstrup og Radius nærmer sig afslutningen på Nordeuropas største udrulning af smarte elmålere, og til trods for projektets størrelse og kompleksitet holder både tidsplan og budget.

Med under en tiendedel af målerne tilbage at udskifte, bevæger Radius sig ind i den afsluttende fase af Nordeuropas største smart metering-projekt.

Projektets skala er ikke det eneste, der får det til at skille sig ud. Takket være grundig forberedelse kører det nemlig efter planen – både i forhold til sikkerhed, tid og økonomi, som er tre af Radius’ primære succeskriterier for projektet.

Alle projektets vigtige milepæle er blevet overholdt – endda mere til. Frastarten var det regnet ud, at der skulle sættes 1.500 målere op om dagen, men på gode dage udskiftes der omkring 2.500 målere.

Leverer bedre end aftalt

Projektets størrelse og foreløbige succes har affødt stor interesse fra selskaber verden over.

"I stedet for at specificere hvad vores måler- og kommunikationsløsning skulle kunne, fokuserede vi på helheden: de målerdata, vi skal bruge for at møde de krav, omverdenen stiller til os. Og Kamstrup leverer faktisk bedre, end vi har specificeret i vores kontrakt," siger seniormanager hos Radius Steen Hansen i en pressemeddelelse.

En helt konkret fordel – og mærkbar besparelse – med de nye målere er, at de indeholder en afbryder, så Radius kan fjernafbryde og -indkoble kunder i stedet for at sende personale ud.

Men med timeværdier fra de første 900.000 målere i hus er selskabet nu også påbegyndt arbejdet med at udnytte alle de data, de får hjem.

Effektiviseringspotentiale

"De mange data giver os bedre kendskab til belastningen i vores lavspændingsnet, og så bliver vi bedre til at afsløre tyveri, håndtere fejl og vejlede i tilfælde af afbrydelser," fortæller Steen Hansen.

Samtidig åbner flere data for et stort effektiviseringspotentiale og giver nye muligheder for forbrugerrettede tiltag, der kan bidrage til at jævne forbruget mere ud.

jesl

Publiceret 17 May 2019 19:00