Skanderborg-virksomheden Kamstrup har succes med at gå sammen med andre teknologi-virksomheder. Pressefoto

Skanderborg-virksomheden Kamstrup har succes med at gå sammen med andre teknologi-virksomheder. Pressefoto

Kamstrup vinder stort projekt i Irland

Skanderborg-virksomheden skal sammen med Siemens levere en metering-løsning til energiselskab

skanderborg Teknologivirksomheden Kamstrup og Siemens skal i fællesskab levere en smart metering-løsning til det irske energiselskab ESB Networks. Løsningen inkluderer 250.000 intelligente elmålere, et fjernaflæsningssystem og et system til håndtering af målerdata. Projektet skal efter planen gennemføres i løbet af 2019-2020.

ESB Networks forsyner ca. 2,3 millioner husstande i Irland med el, og ligesom mange andre energiselskaber i Europa, har de for nylig besluttet at udrulle intelligente elmålere. I første omgang skal projektet udrulles til 250.000 husstande.

Gennemtestet løsning

Kamstrup og Siemens er gået sammen i et konsortium, som leverer en gennemtestet løsning bestående af dataindsamlingssystemet Kamstrup Omnia, der skal aflæse data fra intelligente elmålere.

Derudover inkluderer løsningen Siemens EnergyIP til håndtering af målerdata.

Den samlede løsning vil give ESB Networks fuld fleksibilitet i forhold til at skalere op i forbindelse med fremtidige udrulninger, skriver Kamstrup i en pressemeddelelse.

Sammen har Kamstrup og Siemens mange års erfaring med design, planlægning og drift af avancerede smart metering-systemer. Og med et formelt samarbejde siden 2012 har de to selskaber allerede arbejdet sammen i flere år med at skabe værdi for forsyningsselskaber verden over.

"Samarbejdet med Siemens er endnu et eksempel på, hvordan vi integrerer vores løsninger med andre teknologipartnere. Vores løsninger er baseret på mange års erfaring og afprøvet teknologi, og det sikrer, at ESB Networks får de præcise, pålidelige og sikre målerdata, der kræves for at drive et stabilt og fleksibelt netværk og yde god kundeservice," udtaler Kamstrup-direktør Kim Lehmann i pressemeddelelsen.

Samarbejde med Radius

Aftalen med ESB Networks kommer i forlængelse af en række større projekter, hvor Kamstrup har leveret intelligente løsninger til digitalisering af forsyningen.

I Danmark er Kamstrup blandt andet i gang med udrulning af en million elmålere for Radius, som forsyner forbrugere i Københavnsområdet.

jesl

Publiceret 04 February 2019 19:00