10. oktober fortæller Bettina Skindstad Ebert om 'Livet som iværksætter og mor'.

10. oktober fortæller Bettina Skindstad Ebert om 'Livet som iværksætter og mor'.

Barselsakademiet klar med ny inspiration for nybagte forældre

Sæsonens første foredrag onsdag 5. september er med Lotte Matthiesen om 'Kvinder i tiden'

skanderborg Barselsakademiet i Kulturhuset Skanderborg byder igen på en række foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont. Arrangementerne i denne fjerde sæson finder sted seks onsdage kl. 10-12 i løbet af efteråret.

Barselsakademiet gør op med, at barsel kun er ammehjerne og karrierehæmmende tomgang. Tværtimod giver barsel tid til refleksion og at tilfredsstille sin almene nysgerrighed på nye områder – med baby på armen.

Oplæg og samtalesalon

Hver gang vil der være et oplæg. Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige ”bedstemødre” passer eller triller med børnene.

5. september fortæller Lotte Mathiesen om 'Kvinder i tiden' i det første af efterårets foredrag i Barselsakademiet. Pressefotos

5. september fortæller Lotte Mathiesen om 'Kvinder i tiden' i det første af efterårets foredrag i Barselsakademiet. Pressefotos

5. september fortæller Lotte Mathiesen om 'Kvinder i tiden'. Kvindens stilling i samfundet har ændret sig meget, siden vi for alvor begyndte at debattere kønsroller. Gennem nedslag i den nordiske litteratur og malerkunst, går Lotte Mathiesen på opdagelse i forskellige kvindefortællinger gennem tiden.

19. september fortæller Kirsten Korning om børns udvikling under overskriften 'Der er ingenting, der kommer af sig selv - ud over mælketænderne!'. Hvordan vi omgås vores børn de første par år af deres liv, bestemmer hvordan de klarer sig senere hen i livet.

10. oktober fortæller Bettina Skindstad Ebert om 'Livet som iværksætter og mor'. Bettina Skindstad Ebert fortæller om usikkerheden, motivationen og hvordan man holder balancen i familielivet, når der samtidig skal bygges en virksomhed op fra bunden.

31. oktober fortæller Julie Nørgaard under overskriften 'Om det at blive menneske – hvad kan vi lære af Kierkegaard i dag?' Søren Kierkegaard undersøgte eksistentielle spørgsmål som "hvem er jeg?" og "hvorfor er jeg til?" og Julie Nørgaard fortæller om hvorfor de stadig er relevante i dag.

Benedikte Vejlby Baggesgaard fortæller om 'De 5 kærlighedssprog'.

Benedikte Vejlby Baggesgaard fortæller om 'De 5 kærlighedssprog'.

7. november fortæller Benedikte Vejlby Baggesgaard om 'De 5 kærlighedssprog'.

14. november fortæller sundhedsplejerske Anette Nørgaard om 'Børneopdragelsens udvikling'.

Billetter købes på Kulturhusets hjemmeside.

jesl

Publiceret 01 September 2018 08:00