Sangen til børneåbningen er komponeret af Alberte Winding og Jan Rørdam, og er inspireret af børns drømme og håb.

Sangen til børneåbningen er komponeret af Alberte Winding og Jan Rørdam, og er inspireret af børns drømme og håb.

Kulturhovedstad:

400 skolebørn øver til åbningen af Aarhus 2017

Elever fra 1.-4.klasse i Skanderborg skal danse og synge, når Kulturhovedstad Aarhus åbner.

Fejring Gangene på Morten Børup Skolen, Niels Ebbesen Skolen, Skovbyskolen og Stilling Skole genlyder for tiden af fængende toner fra børnesangen Ønskelandet – en ny sang af Alberte Winding og Jan Rørdam. Sangen er skrevet og komponeret til Børneåbningen af Aarhus2017, og tekst og melodi er inspireret af børns egne ønsker, drømme og håb.

Tyvstarter åbningen

Børnene øver sig til den såkaldte børneåbning af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, som finder 20.januar, én dag før den officielle åbning. PÅ dagen deltager tusindvis af børn ved at synge, danse og sende ønsker af sted rundt omkring i Region Midtjylland. Børnene fra Skanderborg Kommune bliver på den måde en del af en kæmpestor fejring, der finder sted i alle regionens 19 kommuner.

Tusindvis af børn fra regionen fejrer åbningen med sang og dans.

Tusindvis af børn fra regionen fejrer åbningen med sang og dans.

Dans og ønskestjerner

Børneåbningen bliver en festdag i børnenes tegn med både sang og dans. Børnene skal nemlig ikke kun synge, men også danse en tilhørende dans koreograferet af den selvejende institution Dansehallerne. Derudover er børnene i gang med at lave såkaldte ønskestjerner i papirmateriale, som skal samles til én stor installation på Skanderborg Fælled 20.januar.
Kultur- og sundhedsudvalgsformand Tage Nielsen og viceborgmester Frank Damgaard, der er konferencier på dagen, vil sammen med børnene markere Skanderborg Kommunes Børneåbning af Kulturhovedstadsåret 2017.

Publiceret 13 December 2016 08:00