Kurt Bakholt i galleriet i Skanderborg, hvor han vil præsentere en række spændende russiske kunstnere. Foto: Peter Eilertsen.

Kurt Bakholt i galleriet i Skanderborg, hvor han vil præsentere en række spændende russiske kunstnere. Foto: Peter Eilertsen.

Verdenskunst til Skanderborg

Den tidligere professionelle fodboldspiller Kurt Bakholt er godt på vej til at tackle store russiske billedkunstnere hjem til sit galleri i Skanderborg

Af
Peter Eilertsen

Skt. Petersborg, Paris, New York, Skanderborg.
Det kan blive et "klip" fra udstillingslisten, når nogle af Ruslands meget eftertragtede billedkunstnere optræder i katalogerne på museer og gallerier rundt om i verden.
Kurt Bakholt fra Galleri Bakholt Møbler og Kunst i Skanderborg er nemlig langt i forhandlinger om at tackle en række spændende udstillinger hjem med førende russiske kunstnere.
Den tidligere professionelle fodboldspiller har igennem flere år præsenteret blandt andre russiske malere på det smukke galleri i Adelgade i Skanderborg Midtby, men ifølge galleriejeren er der flere trin op til de kunstnere, der nu er på vej.
"Jeg har kontakter, der rækker mange år tilbage, og har via dem fået en dialog med nogle meget spændende billedkunstnere, som i dag ellers typisk udstiller på store gallerier i USA og Europa og også findes på museer i hjemlandet."
"Jeg har mødt flere af dem, og en ny tur til Rusland skal dels udbygge kontakterne, dels være et skridt i udvælgelsen af de første billeder, som vi skal præsentere her i Skanderborg. Forhåbentlig i løbet af i år," siger Kurt Bakholt.

null

Publiceret 23 January 2012 06:00