Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når man danser Groove.

Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når man danser Groove.

Udviklingshæmmede danser Groove

Kæmpe succes med Groove dansefitness for udviklingshæmmede

Udviklingshæmmede fra Bostederne Skanderborg gav den total gas til en omgang Groove dansefitness for nylig.
De havde besøg af danseinstruktøren Signe Naessing, der har udviklet et særligt dansekoncept, GrooveAbility, som er dans, glæde og bevægelse for personer med udviklingsmæssige, intellektuelle og fysiske handicap.
"Det var en kæmpe succes og en rigtig god oplevelse for deltagerne. Det er noget, vi vil gøre mere ud af, så vi kan få nogle faste arrangementer for alle vores bofællesskaber," siger Ann-Lisbet Jacobsen, forstander for de kommunale bofællesskaber, Bostederne Skanderborg.
Fordelen ved Groove er, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert, og man skal ikke kopiere instruktøren. Deltagerne bliver guidet og forenet i samme rytme og bevægelse, men de danser på deres egen unikke måde, fortæller instruktør Signe Naessing.
Når man danser Groove, træner man hele bevægelsesmønstret samt balance- og centralnervesystemet.
Udviklingshæmmede har i det hele taget brug for at bevæge sig mere. Ifølge en undersøgelse fra Landsforeningen LEV, Signe Naessing referer til, er der fire gange så mange svært overvægtige udviklingshæmmede end andre borgere, og flere føler sig ikke velkommen i de etablerede fitnesscentre og idrætsforeninger.

Publiceret 09 December 2011 15:00