Der strømmer masser af lys ind i kælderen under Galleri Bakholt, der snart er færdigrenoveret.

Der strømmer masser af lys ind i kælderen under Galleri Bakholt, der snart er færdigrenoveret.

Galleri Bakholt udvider

Inddrager kælderen og fordobler udstillingsarealet

Af
Af Hanne Vammen

Siden maj sidste år har Kurt Bakholt, 47 år, der driver Galleri Bakholt på Adelgade i Skanderborg sammen med sin kone, Toni, 46 år, arbejdet med at renovere kælderen, så den kan bruges til udstilling. Og nu er arbejdet næsten færdigt.
"Jeg regner med, at vi bliver helt færdige i løbet af efteråret", fortæller Kurt Bakholt, der ud over at vise kunst af forskellige kunstnere også sætter gamle, arkitekttegnede møbler i stand og sælger dem.
Toni og Kurt Bakholt flyttede ind i ejendommen på Adelgade i maj 2006 efter at have købt den året før, og udstillingsarealet har hidtil været på 80 kvadratmeter. Men når kælderen bliver taget i brug, bliver udstillingsarealet på 149 kvadratmeter, altså næsten fordoblet.

Flere muligheder

Kælderen, der tidligere er blevet brugt til lager og værksted, er blevet total renoveret med flotte travertin-gulve over alt.
Der er blevet lavet om på ruminddelingen, ligesom der er blevet åbnet op til havesiden, så lyset kan strømme ind. Og fra Charlottenlunds gamle postkontor har Kurt Bakholt fået nogle meget flotte døre, som kun mangler at blive slebet ned og malet.
"Inddragelsen af kælderen giver os flere muligheder. Vi har nogle gange fået afslag fra en kunstner, som vi godt ville lave en udstilling med, fordi der også var udstilling af møbler. Nu kan vi dele det op, så der måske nogle steder kun er billeder, andre steder en blanding af billeder og møbler. Så det hele bliver mere fleksibelt", fortæller Kurt Bakholt, mens han viser rundt i lokalerne.
Eneste ulempe er, at der ikke er direkte forbindelse mellem udstillingslokalerne i kælderen og på førstesalen, så gallerigæsterne må en tur uden for, hvis de skal op eller ned.

Planlægger udstilling

Renoveringen af kælderen har taget stort set al Kurt Bakholts tid, og han glæder sig til at få sat turbo på galleriet igen. En udstilling med mange nye kunstnere er i støbeskeen som en indvielse af lokalerne. Hvem kan endnu ikke fortælles.
I forvejen har Galleri Bakholt tilknyttet kunstnere som Pia Brix-Thomsen, Ivan Bondarenko, Nis Schmidt og Antoni Marquet Pasqual.

Publiceret 31 August 2010 07:00