En fængslende højskoledag

Af
Af Susanne Secher

Den kommende Højskoledag i Skanderborg Kirkecenter bliver i selskab med én, der brugte en stor del af sit liv og sit talent på at bryde ud af Horsens Statsfængsel. Hans motto: Er der vilje, er der vej satte han som hilsen til fangevogterne, da han 1949 brød ud af Horsens Statsfængsel.
Udbryderkongen Carl August Lorenzen flygtede fra Horsens via en 18 meter lang tunnel lige før jul 1949.
Højskolelærer Niels Ole Frederiksen, som er søn af en tidligere ansat, fortæller en levende beretning om Carl August Lorenzen, der fra sin første fængselsdom i 1916 og til sin død i 1958 konstant var på vandring og flugt ud og ind af Horsens Statsfængsel.
Det er beretningen om en mand, der besad store kreative evner, og hvis opfindsomhed ingen grænser kendte, når han skulle finde egnede flugtveje - men som ikke kunne finde vej, når han kom ud.

Menneske og kirke

Præsten og kunstneren Ejvind Nielsens kommer først på eftermiddagen med sit foredrag: Ånd, kristendom og kirke! Under den overskrift vil han give en kritisk, men kærlig tidsanalyse af menneskets og kirkens situation.
Alle er velkomne til Højskoledage i Skanderborg Kirkecenter, Kirkebakken 4. Dagen begynder traditionen tro med Højskolesangbogen kl. 10.30.
Efter formiddagens foredrag er der frokost - som kan bestilles på stedet eller være medbragt hjemmefra - til eftermiddagsarrangementet begynder kl. 12.45.
Det hele koster kun 30 kr. incl. eftermiddagskaffe. Arrangementet er den 7. oktober kl. 10.30 - 14.00.

Publiceret 01 October 2008 12:27