Nye portrætbøger

Af
Af Eva Catter

Mand med ambitioner

TOPCHEF Per Mikael Jensen er en af Danmarks mest markante erhvervsledere. Som topchef i Metro International trådte han ind i den internationale kreds af medie-bosser og er i dag den dansker, der er højst placeret på den internationale mediescene. Der er ikke tvivl om, at Per Mikael Jensen kan lide at være bossen, men han er stadig en bisse, der bliver provokeret af politisk korrekthed - det perfekte og for meget pænhed. I portrætbogen 'Bossen og bissen' tegner Jette Meier Carlsen et billede af Per Mikael Jensen på baggrund af samtaler med Per Mikael Jensen og andre, der er eller har været tæt på ham. Vi får billedet af en mand, der ikke er formet af diverse lederuddannelser, men har fundet sin egen personlige ledelsesstil, som han har dyrket og finpudset. Han er ikke bange for at se sine egne svagheder i øjnene, tværtimod er en af hans kæpheste, at det er utroligt vigtigt for en leder, for ellers kan man ikke forbedre sig.


'Bossen og bissen'
af Jette Meier Carlsen
Gyldendal
203 sider, vejl. pris 269 kr.

Magt og fodbold

KØBMAND Jes Dorph-Petersen, Bertel Haarder, Jesper Grønkjær og Lise Nørgaard er med til beskrive manden de fleste kender som Don Ø, men hvis borgerlige navn er Flemming Østergaard. På ti år har han skabt et forretnings- og underholdningsimperium - Parken Sport & Entertainment A/S, som han driver fra sit hjørnekontor på Danmarks nationalstadion. I bogen 'Flemming - Manden bag myten Don Ø', tegner forfatteren Marie Lade et billede af Flemming Østergaard, der i øvrigt var meget skeptisk ved idéen om endnu en bog om ham. Det lykkedes dog til sidst, at få Flemmings Østergaard til at stille op til interview, og for første gang nogensinde bidrager hans hustru Inge også med facetter til portrættet af en husbond, forretningstalent, far, bedstefar, kollega, ven og direktør.


'Flemming - Manden bag myten Don Ø'
af Marie Lade
Ekstra Bladets Forlag
288 sider, vejl. pris 249 kr.

Manden bag myten

NAZIST SS-soldaten C.F. Schalburg faldt under 2. verdenskrig ved østfronten kun 36 år gammel. Alligevel havde han oplevet mere, end de fleste andre mennesker når på et helt liv. Han blev født i Rusland i 1906, hvor han levede sine første år med sin danske far og russiske mor. Under revolutionen måtte den velstående og aristokratiske familie flygte til Danmark. Efter uddannelse og karriere i Livgarden meldte han sig som dansk finlandsfrivillig og senere blev han glødende nationalist og fortaler for et Stortyskland befolket med ariere. Han sluttede sig til de danske nazister og gjorde tjeneste ved Division Wiking under Waffen SS. I biografien 'Danmarks største landsforræder' har historikeren Mikkel Kirkebæk interviewet Schalburgs eneste søn, Aleksander Schalburg, der ønskede at fortælle sin version af, hvem hans far var. Samlet har Mikkel Kirkebæk interviewet 25 personer, der alle har kendt Schalburg personligt, og han tegner i bogen et portræt af nazisten, landsforræderen, nationalisten, soldaten og familiefaderen, der var det danske samfunds fjende nummer et.

'Schalburg - en patriotisk landsforræder'
af Mikkel Kirkebæk
Gyldendal
520 sider, vejl. pris 399 kr.

Far, bror og prins

KRONPRINS I portrætbogen 'Frederik - kronprins af Danmark' af Gitte Reder og Karin Palshøj fortæller Danmarks kommende konge om sin barndom og ungdom, forholdet til sine forældre, kærligheden til kronprinsesse Mary og den nye rolle som far. Prinsen afslører også sin store passion for moderne kunst, ligesom han uddyber sine bevæggrunde for at kandidere til IOC. Både kronprinsesse Mary og prins Joachim bidrager med anekdoter og analyser af, hvordan Frederik er som ægtemand, far, bror og ikke mindst vurderinger af, hvordan han bliver som konge. Udover skildringen af Frederiks opvækst og ungdomsoprør, løfter han sløret for, hvordan han gerne vil forvalte sit kongehus, når den tid kommer, så de yngre generationer bakker op omkring verdens ældste monarki.

'Frederik - kronprins af Danmark'
af Gitte Reder og Karin Palshøj
Høst & Søn
352 sider, vejl. pris 299 kr.eva.catter@pola.dk

null

Publiceret 29 May 2008 03:00