Gravearbejdet er i gang: Stor legetøjsvirksomhed flytter til Skanderborg Kommune

Maki A/S, Nordens største distributør af legetøj og spil, er i vækst og opfører nyt domicil i Hørning på 16.000 m2.

Artiklens øverste billede
I løbet af 2023 forventes det, at Maki flytter til Hørning. Gravearbejdet er i gang. Foto: Skanderborg Kommune.

Den danske legetøjsvirksomhed Maki, der sælger legetøj til butikker over hele Norden, flytter inden længe til Hørning.

Maki har i dag til huse i Silkeborg Kommune. Der er omkring 80 ansatte, hvoraf cirka 60 arbejder i Danmark, og virksomheden er i kraftig vækst i disse år.

Vi glæder os til, at vores domicil i Hørning står klar. Det er en god placering tæt ved Aarhus og motorvejen, og vi har plads til at vokse i de kommende år.

Michael Jensen, adm. direktør for Maki

Behovet for mere plads fik virksomheden til at henvende sig til Skanderborg Kommune, og nu er et nyt domicil ved at blive bygget i Hørning.

»Vi er glade for, at vi kan byde en international vækstvirksomhed som Maki velkommen i Skanderborg Kommune. Både vores administration og Byrådet har arbejdet hurtigt og effektivt for at skabe rammerne for det ambitiøse firmadomicil, som Maki er gået i gang med at bygge. Vi har en ambition om at levere udvidet erhvervsservice, og det er sagen her et eksempel på,« siger borgmester Frands Fischer i en pressemeddelelse.

Service og erhvervsvenlighed

Maki kontaktede kommunens erhvervskoordinator i oktober 2021. De havde kig på Nydamsvej 21 i Hørning – en stor og attraktiv facadegrund ud til Århusvej.

Efter en indledende dialog tog byplanlæggere hul på arbejdet. Et kommuneplantillæg blev udarbejdet, og efter en offentlig høringsperiode blev det vedtaget af Byrådet i foråret 2022, hvilket var få måneder efter den første kontakt.

I juni fik Maki den endelige byggetilladelse, og den 15. august gik gravearbejdet i gang.

»Vi har mødt en fantastisk service og erhvervsvenlighed fra Skanderborg Kommune. Dialogen har været god og konstruktiv, og vi har hurtigt fået svar på vores spørgsmål. Vi glæder os til, at vores domicil i Hørning står klar. Det er en god placering tæt ved Aarhus og motorvejen, og vi har plads til at vokse i de kommende år,« siger Michael Jensen, adm. direktør for Maki.

Stort regnvandsbassin

Maki har fået byggetilladelse til knap 1.800 kvadratmeter administration og 14.337 kvadratmeter lager.

Virksomheden har lagt vægt på, at der skulle bygges en pæn facade mod Århusvej og Hørning, og den bliver tænkt sammen med en jordvold med beplantning, der etableres yderst på grunden for at tage hensyn til beboelsen på den modsatte side af vejen.

I det nordlige hjørne af Nydamsvej 21 har Skanderborg Forsyning et regnvandsbassin. Det bliver udvidet i forbindelse med byggeriet, dels for at afhjælpe de stigende regnvandsmængder, og dels for at tilføre området noget smukt.

Regnvandsbassinet ligger langs Hørningstien, der for få år siden blev etableret som grønt partnerskab med private lodsejere. Stien er lukket midlertidigt, mens der graves og terrænreguleres på grunden, men stien åbner hurtigst muligt igen.

Makis nye domicil ventes klar til brug i løbet af 2023.

kfp

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.