AVK fejrer jul med endnu et rekordresultat: 80-års jubilæum og markant fremgang

I året, hvor koncernen kunne fejre sit 80-års jubilæum, fortsætter AVK væksten og opnår sit hidtil bedste resultat.

Artiklens øverste billede
Det gode resultat skyldes koncernens omfattende investeringer i produktudvikling, effektiviseringer og i produktion og tilstedeværelse tæt på de lokale markeder, mener AVK's adm. direktør, Niels Aage Kjær. Foto: Casper Dalhoff

AVK-koncernen præsenterede torsdag regnskabet for 2020-21. Endnu et rekordregnskab for koncernen og dens bedste resultat nogensinde. Trods corona-pandemien steg omsætningen med 6,2 pct. til til 6,4 mia. kr., driftsresultatet steg med 36 pct. til 681 mio. kr., og resultatet efter skat steg med 61,7 pct. til 468 mio. kr.

Det er lykkedes takket være en stor indsats fra vores dedikerede medarbejdere. En afgørende forudsætning er desuden koncernens decentrale struktur med stor lokal beslutningskraft

Niels Aage Kjær, adm. direktør i AVK

»Det er et fint resultat, ikke mindst fordi vi nu ser effekten af vores strategi, hvor vi gennem en lang årrække har gennemført omfattende investeringer i produktudvikling, effektiviseringer samt i produktion og tilstedeværelse så tæt på de lokale markeder som muligt,« siger adm. direktør i AVK, Niels Aage Kjær, i en pressemeddelelse.

COVID-19 har givet AVK udfordringer, men det er lykkedes at holde koncernens forsyningskæde intakt og produktionen kørende gennem hele perioden.

»Det er lykkedes takket være en stor indsats fra vores dedikerede medarbejdere. En afgørende forudsætning er desuden koncernens decentrale struktur med stor lokal beslutningskraft, som på tværs af koncernens mere end 100 operationelle selskaber fordelt på 36 lande sikrer det nødvendige samspil med en global forsyningskæde. Derfor har vi været i stand til fortsat levering til kritiske samfundsfunktioner som vandforsyning, spildevandshåndtering og energiforsyning, der udgør en stor del af koncernens kunder,« tilføjer Niels Aage Kjær.

Ifølge finansdirektør Lars Kudsk, AVK Holding understøttes den fortsatte vækst af en markant øget investeringsplan, som blandt andet omfatter investeringer på ca. 140 mio. kr. i udvidelse af produktionskapaciteten i koncernens danske selskaber. Foto: Torben Morsøe

Udvider i Låsby og Skovby

En ambitiøs investeringsplan skal sikre koncernens fortsatte vækst. I det seneste regnskabsår investerede koncernen mere end 250 mio. kr. i anlægsaktiver. Samtidig er koncernens samlede medarbejderstab vokset med knap 200 til 4.575, hvoraf 740 arbejder i Danmark.

Investeringsplanen tilgodeser også en række af de danske selskaber. Med samlede investeringer på ca. 140 mio. kr. udvider vi produktionen i AVK Gummi i Låsby, AVK International i Skovby, Flonidan i Horsens, AVK Tooling i Sæby samt nyt domicil for Randers Jernstøberi

Lars Kudsk, finansdirektør i AVK Holding

Investeringerne sker blandt andet med fokus på intelligente løsninger til vandsektoren (Smart Water) ligesom der investeres i at effektivisere og automatisere driften. Samtidig fylder den grønne omstilling mere og mere i koncernens investeringer.

»Investeringsplanen tilgodeser også en række af de danske selskaber. Med samlede investeringer på ca. 140 mio. kr. udvider vi produktionen i AVK Gummi i Låsby, AVK International i Skovby, Flonidan i Horsens, AVK Tooling i Sæby samt nyt domicil for Randers Jernstøberi,« forklarer finansdirektør Lars Kudsk.

Fokus på bæredygtighed

Ifølge Niels Aage Kjær bifrager AVKs produkter til AVKs produkter klimamålsætninger overalt i verden er med til at mindske CO2 udledningen gennem reduceret vandspild og dermed mindre energiforbrug.

»Samtidig tilgodeses miljøet ved, at en stor del af produktionen baseres på genanvendelige råstoffer. F.eks. er mellem 80 og 90 procent af koncernens forbrug af støbegods baseret på genbrug, og i vores plastproduktion er andelen endnu højere. Konkret forarbejder vi mere end 25.000 tons genbrugsplast til en række bæredygtige og genanvendelige produkter blandt andet affaldsbeholdere, paller og gadedæksler,” tilføjer Niels Aage Kjær.

Som led det aktuelle investeringsprogram planlægger koncernen samtidig at etablere solcelleanlæg på flere af koncernens bygninger.

»Vi er startet med AVK Gummi i Låsby, og igangsætter et projekt ved AVK International i Skovby i starten af 2022 og har flere projekter i pipeline. Målet er, at en betydelig del af koncernens energiforbrug skal kunne dækkes af grøn energi,« understreger Niels Aage Kjær.

Fragtpriser presser indtjeningen

»Verdens udfordringer med vand og spildevand er store, og der er voksende fokus på såvel problemerne som mulige løsninger, blandt andet gennem de internationale klimakonferencer og helt aktuelt gennem den nye danske eksportstrategi for vandsektoren. Det styrker vores forretningsmæssige platform på både kort og langt sigt,« konstaterer Niels Aage Kjær, der oplyser, at koncernen forventer en omsætningsfremgang i 2021-2022 på 5-7 pct.

»Men som følge af blandt andet højere råvarepriser og de meget voldsomme stigninger i fragtpriserne vil omsætningsfremgangen ikke slå igennem på indtjeningen det kommende år. Derfor forventer vi et resultat næste år på niveau med sidste regnskabsår.«

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.