Iværksætter: Jeg har altid været Ole Opfinder

Kim Eriksen, Hørning, drømmer stort og satser på eget designfirma.

Artiklens øverste billede
Kim Eriksen, Hørning, springer ud som iværksætter med en adventsstage, der kan bruges 365 dage om året. Foto: Erland Rasmussen

En adventslysestage, der har flere funktioner og kan bruges 365 dage om året, er den ide, som har fået Kim Eriksen fra Hørning til at satse i en moden alder og springe ud som iværksætter meget eget designfirma.

Min drøm er, at jeg kan leve af det, men jeg er bevidst om, at det bliver et langt, sejt træk.

Kim Eriksen, iværksætter

Kim Eriksen er uddannet maskinarbejder og har arbejdet som smed, men i de sidste mange år har han kørt som teknisk salgskonsulent for forskellige firmaer.

Ideer rumsterer

Ideerne har dog altid fløjet frit rundt i Kim Eriksens hoved. Når han ser eller hører om en eller anden udfordring, så tænker han altid på, om der kunne findes på en bedre løsning.

»Jeg har altid været en Ole Opfinder«, indrømmer Kim Eriksen.

Det var imidlertid først midt i 2018, at Kim Eriksen fik den helt rigtige ide, som skulle afprøves.

Ideen var en adventsstage, som kan bruges 365 dage om året, og som oven i købet også har flere funktioner.

»Jeg var irriteret over, at min hustru altid pakkede vores adventsstage væk for 11 måneder, når vi havde brugt den. Jeg tænkte derfor, at der måtte kunne laves noget andet«, husker Kim Eriksen.

De enkelte lysholdere kan fjernes fra ringen, og så er der pludselig flere funktioner. Foto: Erland Rasmussen

Mange prototyper

Kim Eriksen gik i gang med at tegne på sin ide, hvorefter han gik til nogle af sine kunder i industrien, som han har solgt værktøj til som salgskonsulent. Her fandt han en maskinfabrik, som har hjulpet ham med udvikling og produktion.

»Vi har lavet mange prototyper, før vi fandt frem til, hvordan den skulle se ud. Jeg har et helt skab fyldt med forskellige modeller«, siger han.

Kim Eriksen understreger, at det netop er i den del af processen, hvor det er nødvendigt, at man som iværksætter holder modet oppe.

»Man skal virkelig være stålfast på det, man tror. Du skal hele tiden tro på, at det, du gør, er det rigtige og ikke lade dig afskrække. Det er det vigtigste, jeg har lært, siger Kim Eriksen.

Jeg vil gerne gøre op med køb- og smid væk-tendensen i samfundet

Kim Eriksen, iværksætter

I juni i år tog Kim Eriksen springet og etablerede sit eget firma, Design by Eriksen ApS.

Det blev også et farvel til salgsjobbet, fordi han var mæt af det efter 20 år. Han går nu og funderer over, hvad der skal være hans næste job, fordi designfirmaet og lysestagerne foreløbig kun befinder sig på babystadiet og er et bijob.

»Min drøm er, at jeg kan leve af det, men jeg er bevidst om, at det bliver et langt, sejt træk. Det er svært at bygge et navn op indenfor design. Men den her kan forhåbentlig genere noget økonomi til alle mine andre, skøre ideer«, siger han.

Roser erhvervsindsats

Kim Eriksen konstaterer, at tilværelsen som iværksætter ikke er nem, fordi man selv har alle kasketter på fra ide til produktion og salg. Men her mener han faktisk, Skanderborg Kommune er en god kommune at starte virksomhed i.

Således deltog han i arrangementet Iværksættercafe hos ErhvervSkanderborg, hvor der også deltog både revisor, advokat og andre selvstændige, han kunne drage nytte af og få mere viden om at starte virksomhed.

Længere henne i processen var der to timer gratis ved en revisor, ligesom Kim Eriksen havde et par timer med et par af medarbejderne fra ErhvervSkanderborg omkring emner som marketing og nethandel.

»Det er gratis, og det er helt fantastisk hjælp for iværksættere«, siger Kim Eriksen.

M Light adventsstage er det officielle navn. Den består af en ring og lyseholdere med magneter, som kan tages ud og bruges enkeltvis. M Light findes også i andre varianter.

Kim Eriksen lægger vægt på, at hans designs kan ændres på en let og enkel måde, så de opfylder flere funktioner.

»Jeg vil gerne gøre op med køb- og smid væk-tendensen i samfundet«, uddyber han.

Eriksen lægger også vægt på, at det er dansk design, håndværk og produceret i nærområdet.

Stagerne sælges via egen hjemmeside og influencer. Startskuddet på salget gik midt i oktober, og foreløbig er Kim Eriksen tilfreds.

Læs også

Del artiklen