Nyt madtilbud til pensionister

Coronapandemien fik Hørningvirksomhed til at tænke i nye baner. Det har resulteret i et nyt tilbud til pensionister i store dele af Østjylland.

Artiklens øverste billede
Virksomheden leverer i øjeblikket mad til 400 kunder om ugen. Foto: Rigtig-mad.dk

Hørningvirkomheden med 27 år på bagen, Festkongen ApS, har tænkt i nye baner. Med en samfundsnedlukning, aflyste fester og hjemsendte medarbejdere, har der ikke været forretning i catering.

Det har fået virksomheden til at udvikle et nyt tiltag målrettet pensionister. Rigtig-mad.dk er på få måneder blevet et succesfuldt tilbud til ældre, der ønsker aftensmaden leveret, fortæller direktør Arni Beck.

»Da pandemien begyndte, gik vi sammen med Erhvervshus Midtjylland igang med at tænke i nye baner. Vi havde mange ting oppe at vende i forhold til at udvikle virksomheden i en anden retning, men vi kendte allesammen de madtilbud, som ofte findes til de ældre,« forklarer Arni Beck.

Vi har valgt at se målgruppen anderledes. At dem, som er pensionister i dag, de er friske og dygtige, og de kan godt finde ud af at bruge internettet. Det har vist sig at være rigtigt, for det går rigtig fint for dem, når de bestiller.

Arni Beck, direktør.

Det blev startskuddet til Rigtig-mad.dk, der i to måneder nu har leveret mad til pensionister i store dele af Østjylland. Det startede i det små med 3 kuverter på en uge, men siden da er det gået stærkt.

»Vi leverer nu 400 kuverter om ugen svarende til 40-50 kg kød. Vores største område er Vejle, men vi leverer i både Horsens, Silkeborg, Skanderborg, Vejle og Randers.«

Hjælp til opstart

Rigtig-mad.dk er én af de virksomheder, der er opstået som følge af covid-19, og Arni Beck er taknemmelig for den hjælp, den har fået af både Erhvervshuset og staten, som har støttet projektet finansielt. Det har samtidig tvunget virksomheden til at se dens målgruppe i et nyt lys. For konceptet er digitalt, men det er et bevidst valg, lyder det fra Arni Beck.

»Da vi først lancerede mad til pensionister, var der få, som var trætte af at skulle bestille digitalt. Men vi har valgt at se målgruppen anderledes. At dem, som er pensionister i dag, de er friske og dygtige, og de kan godt finde ud af at bruge internettet. Det har vist sig at være rigtigt, for det går rigtig fint for dem, når de bestiller.«

Ambitionen er at levere 1000 kuverter om ugen - til en start. Og til spørgsmålet om, hvordan virksomheden adskiller sig fra andre lignende foretagne, er svaret klart:

»Vi har ingen binding hos os. De ældre kan bruge os, hvis de er syge i en periode, eller hvis de vil gøre aftensmaden nem for dem selv. De kan bruge os én gang, hvis det er det, de vil,« siger Arni Beck, og nævner, hvorfor netop denne virksomhed er helt særlig for ham.

»En kunde fortalte mig forleden, at vores mad havde fået hende til at spise igen. Så er det det hele værd. Det varmer et slagterhjerte som mit.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen