Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Nej Rema, Ry-borgerne tabte

Artiklens øverste billede
Ry-borgerne er taberne i sagen om Ry Øst, mener forfatter af dette debatindlæg. Arkivfoto

Det var dog en hoverende udtalelse, du kom med, Stefan Sørensen, i forbindelse med mødet i Udsigten i onsdags, om at ”Det er et hårdt game – og Jørn tabte”. Er du nu så sikker på det? Det kunne være, at mange Ry-borgere som konsekvens af, at ”Tryg og Rema står sammen i stormvejret” vil gentænke, om Rema er så god en idé. Det kan kun Netto vinde på! 

Avisreferaterne af mødet viser, at der mest var Tryg-proselytter blandt de 100 mødedeltagere. Se bare på de fire personinterview: To/tre neutrale og to positive. Ingen negative åbenbart. I det selskab behøvede kommunen ikke være til stede for at svare på kritikken! Hvor var den i øvrigt? Fraværende ifølge MJAs referat! 

At der ikke bliver plads til andre butikker end Super Brugsen, Netto og Rema i Ry Øst, og at Rema kommer til at spise nådsens brød hos Tryg betyder ikke det brud på Trygs mangeårige alt for dominerende stilling i dagligvarehandlen i Ry. Superbrugsen og Rema bliver et fedt. Den situation kunne Rema have undgået ved at insistere på UnoX-grunden. Brunhøjvej ville have adskildt de to supermarkeder, og bygningsstil og placering ville være forskellige og virkelig betyde to selvstændige supermarkedskæder.

Ry-borgerne har fået meget lidt at vide om, hvad aftalen mellem Tryg og Rema indebærer. Den er vel hemmelig! Hvad der ikke øger vores tillid til arrangementet. Hemmeligheden er vel lige så stor som hele historien om Trygs politik i mange år med at opkøbe strategisk placerede grunde rundt omkring i Ry for at kunne kontrollere dagligvareudviklingen – og senere beslutningen om at frasælge mange af samme. Hvordan har det været oppe på Trygs generalforsamlinger? Er medlemmerne blevet orienteret om Trygs strategi? Har medlemmerne set Trygs regnskaber de seneste år på generalforsamlingerne?

Man skulle tro, Tryg ville være et ejendomsudviklingsselskab på linje med andre i Ry, som kun ødelægger vores by ved at bygge i højden og score kassen. I stedet for af gøre som på Kildebjerg og bygge i for Ry acceptable højder. Tryg ville måske have gjort det samme, hvis de ikke havde ødelagt det hele for sig selv ved deres symbiose med kommunen for at kontrollere detailhandlen.

Kommunen tænker kun på at ødelægge Ry, når de planlægger store mastodontbyggerier uden nogen som helst tanke på omgivelserne

Jørn bliver ikke taberen ved ikke at kunne sælge til Rema. UnoX-grunden kan blive et stort aktiv for ham. Med mindre kommunen gør alt for at spænde ben for ham og også kræve kæmpebyggeri på hans areal med en ny lokalplan. Og gøre livet surt for ham på grund af hans kamp for ikke at sælge til Tryg. Derfor er Ry-borgerne taberne i denne sag med alt for megen sammenspisthed.

Kommunen tænker kun på at ødelægge Ry, når de planlægger store mastodontbyggerier uden nogen som helst tanke på omgivelserne, i befolkningstilvækstens hellige navn. Planerne for Netto-rundkørslen vil ikke løse nogen trafikproblemer, kun ødelægge fodboldbanerne og skabe endnu større trængsel, så længe skolen ikke placeres længere oppe ved skoven, den langsigtede løsning. Brug de 4,4 mill. kroner til fodboldbanerne her!

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.