Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvor går grænsen?

Artiklens øverste billede
Tobias Brus Mikkelsen og Daniel Aage Holm, der er henholdsvis formand og næstformand for DF i Skanderborg Kommune. Pressefoto

Den fornyede opmærksomhed på kommunen og Brugsforeningen Trygs samarbejde har de sidste dage gjort os meget bekymrede. Mere end 16 millioner kroner er sat af til lokale formål i Ry siden 2014. Vi er selvfølgelig glade for de bidrag til lokalområdet som et så højt beløb giver, men det virker også til, set fra vores og mange andre beboere i Rys optik, at der har været en skjult agenda. 

Det bekymrer os, at man holder møder med kommunen uden referat. Hvordan skal borgere så kunne få indsigt i, hvad der foregår?

Det bekymrer os, at man holder møder med kommunen uden referat. Hvordan skal borgere så kunne få indsigt i, hvad der foregår? Først efter DR’s involvering i sagen kom der pludselig en artikel ud med en mødedagsorden, hvor det ellers virker som om man har ønsket at hemmeligholde den. Det gør os stærkt bekymrede. 

DR har haft fat i kommunalforskeren Roger Buch, som mener at: 

”Det er jo nogle meget store beløb. Der er så store, at hvis man sammenligner det og sætter det ind i en kommunal budgetforhandling, så er beløb på to millioner og to en halv million så store, at det faktisk er nogle beløb, der ville indgå, hvis man i en kommune sad og forhandlede budget.” 

DR har haft fat i en lektor og doktor jur. Han mener, at der skulle have været lavet et referat fra de møder, da der godt kan have været en afgørelsessag. 

Så vi står tilbage med nogle stærkt bekymrende anelser efter denne sag: Har brugsforeningen Tryg for meget magt? Skaber det her ulighed og er der konkurrencemæssige hensyn der bliver sat på spil? Hvor er byrådet og kommunen i denne sag?” 

Vi synes, at det er dybt problematisk, at kommunen overhovedet kommer ud i en situation, hvor der kan sættes spørgsmålstegn ved, om man har handlet efter loven. Vi forventer, at man redegør for hele denne proces og laver en dybdegående undersøgelse af, om der har været handlet i strid med loven, så vi sikrer, at der aldrig kommer sådanne tvivlsspørgsmål igen. 

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.