Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Frustrationer i Ry

Artiklens øverste billede
Arkivfoto.

I går var jeg med tog til Horsens for at spise frokost med min søster. Jeg benyttede lejligheden – min søster har bil og skulle med hjem – til at proviantere hos de mange detailhandlende omkring gågaden i byen. 

Vi kunne også have handlet i en af de REMA-butikker, vi kom forbi ud af Horsens.

Hjemkommen adviseres jeg om at se DRs TV-avis klokken 21.00, der vil vise det ventede indslag om (SYMBIOSEN) Tryg/kommune i Ry. Den har jeg påpeget længe, især siden meddelelsen om Rema på UnoX-grunden i Ry for et par år siden. Men som med Bytorv 2 i 2018 løb kommunen fra sit givne løfte. Vi venter stadig på Rema i Ry.

Teknikformanden begrunder kommunens nej til Rema på UNOX grunden med trafikforholdene. For mange vil krydse over Brunhøjvej fra det ene supermarked til det andet og skabe farefulde trafiksituationer, siger han.

Ifølge TV-Avisen var der åbenbart i kommunalt regi forhandlinger, hvor både Rema og Tryg har tilbudt penge (3 millioner) for at løse det trafikale problem. Kommunen har vist Tryg Remas udspil , og Tryg har modsvaret det med sit eget. Oder? 

MEN: Kommunen skal i hvert tilfælde ikke vise Remas udspil til Tryg, som det vist er sket. Og de to supermarkedskæder skal slet ikke tilbyde kommunen penge for at fremme egne interesser!!

Tryg er åbenbart så langt ude af hele polemikken, at de tilbyder Rema at købe en grund hos dem. Herre Jemini!!! Har Tryg slet ikke forstået, at hele problemet bunder i Trygs magtposition i Ry!!!! 

De opfører sig, som var det dem, der bestemmer i Ry- og ikke kommunalbestyrelsen. Rema skal selvfølgelig ikke spise nådsens brød af Tryg, som bagefter vil fortælle om, hvor gode de har været ved – trængt op i et hjørne – allernådigst at stille en grund til rådighed for Rema.

Problemet med disse ”trekantede” forhandlinger er, at de er så hemmelige, at der ikke foreligger referat af disse møder. Sjovt nok kan vi, der i sommer var til møde i RyHallerne om halbestyrelsens udtræden af forhandlingerne med kommunen om synenergien hal/skole nikke meget genkendende til den kommunale praksis med åbenbart ikke at tage referat af kommunens møder i penible sager med mulighed for borgervrøvl bagefter. Intet referat, ingen mulighed for at stille kommunen til ansvar!!

Jeg er ikke jurist, men jeg synes, at det med manglende mødereferater ifølge halbestyrelsen og nu i Rema-sagen nærmer sig kommunalt magtmisbrug, og det skal ikke være en måde at forhandle med interessenter i forskellige sager på. Hvad siger juristerne til det?

Rema skal selvfølgelig rykke ind på UnoX-stationens grund. Jeg formoder, at de ikke vil nedrive den, men bygge den om i deres stil – som jo sjovt nok ret meget ligner Rema-butikker i andre byer.

I det hele taget må kommunen gentænke sit projekt ved Nettorundkørslen. Det vil ikke løse nogen trafikproblemer, kun forværre dem. Tænk i stedet på at gøre noget ved Rugård-rundkørslen, så trafikken i Ry ikke sander til. 


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.