Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Den nye daginstitution i Stilling: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Artiklens øverste billede
Skanderborg kommunes allerede planlagte placering af Institution Anebjerg: Foto: Lokalplan 1036, Skanderborg Kommune.

Inden byrådet i Skanderborg tager stilling til placering af ny institution i Stilling bedes I venligst forholde jer til dette:

  • Skanderborg kommunes politikere har haft perioden 1980 til 2022 at få lavet en tidssvarende lokalplan for en institution i Stilling, hvis denne tid var udnyttet, ville der være handlet proaktivt i stedet for reaktivt. En periode på toogfyrre år 42 år…! Så om der skulle gå nogle måneder mere før den endelige beslutning, er ingenting i denne sammenhæng. At kommunalbestyrelsen har valgt en forkert beslutning ved at gøre ingenting og ikke få opdateret lokalplanen, skal jo ikke aflede, at man træffer endnu en forkert beslutning. Nemlig, at ødelægge boldbanerne for børn og unge samt idrætsforeningen i Stilling. Især ikke når der findes en allerede oplagt og reserveret placering på Anebjerg. Selvfølgelig, vil det være et irritationsmoment for de børn der stadig skal transporteres i den lille ekstra periode. Men, de børn vokser jo også op og har brug for Stilling Idrætsforening, og måske er der ingen idrætsforening på det tidspunkt, hvis den nye institution har fjernet grundlaget på grund af placering på boldbanerne.
  • Der bliver talt meget om synergier ved at placere institutionen tæt på skolen. For det første er der endnu ingen, der har kunne forklare hvad disse synergier er - ud over ”den ligger ved skolen”. Måske vil denne fordel være gældende én gang i løbet af de ca. 4,5 år et barn er i institutionen. Retfærdiggør det, at man ødelægger boldbanerne for boldklubben. Denne forringelse vil være gældende hver dag år efter år for alle unge i Stilling. For det andet - ved placering på boldbanerne ligger institutionen ikke ved siden af skolen men stadig 100-150 meter fra skolen. Ved en placering på Anebjerg vil det kun være ca 3-400 meter mere i luftlinje.
  • Ved tale om eventuelle synergier ved en tæt beliggenhed. Hvorfor er det, nogle politikere vil smadre lige nøjagtig dette for Stilling boldklub. At boldbanerne ligger ved siden af hinanden og giver mulighed for at udnytte de kæmpe fordele, der heri ligger ved kampe og træningspas for mange spillere på én gang. At alle banerne ligger tæt på hal og omklædning. Det er lige nøjagtig de samme argumenter, der bliver brugt for placering af institutionen i nærheden af skolen, men her er det vigtigere. Så hellere ødelægge forholdene for idrætsforeningen. Det giver associationer til en styreform, man ikke ønsker i et land som Danmark.
  • Ved en placering på boldbanerne og adgang via Krakesvej vil det indebære, at alle biler skal krydse tre cykelstier på vej ind og på vej ud – Virringvej, Sigkærgårdsvej og Krakesvej. Cykelstien ved Krakesvej er en skolesti, hvor børn fra Agerhønebakke området cykler til Stilling skole, og ligeledes alle unge fra Stilling Gram anvender cykelstien som transport mod Højvangen til Gymnasiet og Handelsskolen. Med ca. 120 børn i institutionen der afleveres og hentes hver dag, vil det være ca. 1.500 gange per dag, der bliver krydset en cykelsti (240 biler x 6 cykelstier). Ved en placering på Anebjerggård vil man slet ikke have disse problemer med cykelstier. Ikke løbe den risiko der altid er forbundet, når bløde trafikanter skal krydse vej med tung trafik og de fatale følger det kan få. Vil politikere der stemmer for denne placering påtage sig det ansvar, når der nu, er mulighed for en alternativ ufarlig placering.
  • Trafikundersøgelsen der er målt på Krakesvej og ligger til grund for indstilling til placering på boldbanen, er foretaget i perioden 15. april – 22. april 2021. Altså stadig under Corona nedlukningen. Hvordan kan politikere tage det som en valid undersøgelse. Desuden viser denne tælling, at der er passeret to, ja to cyklister, i denne 7 dages periode! Hvorfor er der ingen politikere der siger ”arhhh.. kan det nu også passe!!!” og forlange en ny og retvisende undersøgelse. En seriøs politiker kan jo ikke være tilfreds og træffe en beslutning på sådan et håbløst grundlag.
  • Kommunen har allerede ødelagt én villavej – Baldersvej – hvor der morgen og aften er fuldstændig trafikkaos. Nu vil man gentage denne fiasko, ved at flytte institutions-/skole trafik ind på endnu en villavej. Igen, hvorfor gøre dette, når der allerede er tegninger og reserveret område på Anebjerg med ugeneret trafik til og fra med en adgang via en eksisterende rundkørsel.
  • Ved placering på boldbanerne vil der kun være en grund tilgængelig på 10.000 m2 så man er allerede gået på kompromis – da der anbefales minimum 15.000m2. Desuden vil både børn, forældre samt pædagoger fortrække en placering med skov, natur og oplevelser, som man kan gå ud i direkte fra baghaven uden planlægning. Derfor - placer nu den nye institution på Anebjerg.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.