Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Mindeord for Grete Troelsen Kristensen

Artiklens øverste billede
Grete Troelsen Kristensen gik bort 20. november 2022. Privatfoto.

Skanderborg Soroptimistklub har mistet et trofast medlem Grete Troelsen Kristensen, som døde d. 20. november 2022, 91 år gammel.

Grete var vores chartermedlem og dermed stifter af vores klub i Skanderborg i 1960. Grete havde været medlem af Ribe Soroptimistklub og da hun kom til Skanderborg i august 1959 blev hun straks opfordret til at gå med i stiftelsen af vores klub, og det gik hun med vanlig omhu i gang med og sammen med 15 andre kvinder, blev klubben stiftet d. 6. april 1960.

Grete har påtaget sig mange arbejdsopgaver i Soroptimist regi, hun har f.eks. været vores præsident i Skanderborg klubben 3 gange, har været med til at starte flere klubber og til at arrangere adskillige Lands- og Repræsentantskabsmøder rundt om i Danmark, idet Grete altid var ”kvinde” for at få en god aftale i stand. Det betyder også, at når vi fra klubben kommer i selskab med soroptimister fra andre klubber, så lyder det altid: ”er det ikke i Skanderborg, I har Grete Kristensen, - I må endelig hilse”

Et af vore projekter i soroptimist regi har været ”Open hearts– open doors” og det var virkelig hvad Grete gjorde, - altid har hendes dør stået open og vi har været til mange, mange sammenkomster med soroptimister fra vores venskabsklubber bl.a. i Tyskland, Holland, Sverige og Norge, og det var ikke kedeligt! Når sprogbarriererne var løsnet med et glas vin, så gik snakken og af og til dansen i Gretes stuer.

Grete gik ikke på kompromis med noget, hvilket også betød at hun var både ”frygtet”, men også elsket for sin deltagelse i bl.a. vores generalforsamlingerne, for dagsorden skulle følges til punkt og prikke, ligesom love og regler også skulle, men fordi Grete også var så reel og vidende, så respekterede vi hende højt for hendes indsats og bidrag i vores klub.

Grete Kristensen havde sit virke i Den danske Bank i Skanderborg, hvor hun blev landets yngste – og første kvindelige prokurist. Også i dette arbejde var Grete højt respekteret og jeg vil mene, at Grete var ”kunderådgiver” allerede inden den titel blev opfundet (nu hedder det jo bankrådgiver), for Grete passede sine kunder; når de kom ind i banken, rejste hun sig straks fra sit skrivebord for at komme med et nyt og godt råd og hun forblev at være en skattet økonomisk rådgiver for flere af vores medlemmer også efter hun var pensioneret, for Grete gav aldrig et råd, hun ikke selv ville have fulgt, hvis hun havde været i deres sted. F.eks ”passede” hun min svigerfar op på gaden og opfordrede ham til at tegne ”indekskontrakter” – også til sin søn – og mig. Det havde Grete selv gjort og for disse pensionskontrakter, ville Grete rejse, når hun blev pensioneret, - og det gjorde hun, rejste, bl.a. til Peru, hvor hun med stor entusiasme fortalte om sine oplevelser f.eks. på Titicaca søen, én af jordens højst beliggende søer, - og jeg kan selv takke Grete for, at vi havde samme mulighed, da vi gik på pension og tog en tur til Peru – til Titicaca søen.

Men, Grete var også kendt i Skanderborg i andre sammenhænge, f.eks. var hun i flere år medlems af Menighedsrådet og hun var til sin død fortsat medlem af Sct. Georgs Gildet, et medlemskab hun fik grundet sit tidligere engagement i KFUK-spejderne, hvor hun bl.a. en overgang var distriktschef her i Østjylland. På Blåmejsevej, hvor Grete boede næsten 50 år, har hun også været en samlende figur, og jeg ved, at hendes naboer og venner på gaden har været hende en stor glæde og støtte, og hun var meget taknemmelig for deres besøg også i de sidste år, hvor det tit var med hjemmebagte boller eller et måltid mad.

I de senere år har vi ikke set så meget til Grete til vores klubmøder, da hun blev fysisk svækket, men, hun tog gerne imod besøg, især når man havde ringet først, - og hyggeligt var det at besøge Grete, altid var der the på kanden og en frisk, men ”gennemtygget” avis og snakken gik livligt om både gamle dage og aktuelle emner, idet Grete livet igennem besad en inderlig interesse for livet udenfor hendes dejlige hus og have på Blåmejsevej.

Æret være Grete Kristensens minde.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.