Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hænger energikrise og ugennemtænkte beslutninger sammen?

Onsdag 28. september var der byrådsmøde i Skanderborg kommune, hvor et af punkterne var behandling af forslag omkring kæmpe solcelleprojekt ved Sjelle, indstillet af driftige Projektmagere med AVK og Aura som bannerfører, for at kunne markedsføre sig som grønne, på bekostning af lokale borgere i Sjelle.

Som Sjelle borger undrer det, at sagen i første omgang endte til behandling i byrådet, da et ikke enigt Økonomi- og Erhvervsudvalg havde besluttet, at sende behandlingen til byrådet og dermed ikke følge indstillingen fra egne eksperter, Chefen for Plan, Teknik og Miljø, samt kommunens direktion, om at »planlægningen bør afventer en overordnet plan for etablering af vedvarende energianlæg for hele kommunen.«

Som borgergæst på omtalte byrådsmøde var det rystende at opleve, at forslaget blev sendt til videre behandling, da det var et meget uenigt byråd, og man igen ikke fulgte egne eksperter og rådgivere. Hele processen bar tydeligt præg af et ”aftalt spil”, og man bliver i den grad bekymret for at flere medlemmer, med Borgmesteren og formanden for klima-, miljø- og planudvalget som frontløbere, ønsker at projektet skal hastes igennem pga. noget der ligner et pres fra Aura samt AVK, som underligt nok ikke selv ønsker anlægget på egne jorder foran Wedelslund Gods.

De tætte relationer imellem Borgmesteren og formanden for klima-, miljø- og planudvalget og AVK er tidligere berørt i Midtjyllands avis, hvor lokale borgere opfordrede til også at være med i møder imellem AVK og kommunen, hvilket ikke er lykkedes.

Vi håber inderligt, at de medlemmer at byrådet, som ikke ønsker at følge egne rådgiver, vil tage sig tid til at læse alle de høringssvar var indsendt til dette projekt, så projektet får den opmærksomhed, som et sådant fortjener.

Vi undrer os ligeså over, at der lægges op til, at anlægget, hvis det kommer, skal have den enorme størrelse på 70ha, at der ikke er større afstand til direkte berørte naboer, som har købt udsigtsgrunde af samme lodsejer, som nu vil kunne profitere på den ødelagte udsigt og herlighedsværdi, som vi betalte for, udstykninger, som kommunen selv har godkendt, formentligt for at få skatteborger fra storbyen ud i landområdet.

Vi kan ligeså forstå, at der ikke er elnet klar til dette område, og den eventuelle energi skulle flyttes over 20 km væk til Hørning, da Galten ikke er forberedt til dette.

Vi håber inderligt og opfordre til, at der i den kommende proces tages hensyn til borgere og sikre, der bliver anvendt den nødvendige tid til at få lavet en overordnet plan for kommunen og ikke jage noget igennem, som ikke er gennemtænkt, og som ikke kan klare eftersyn.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.