Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Synergi mellem kommune og Ry-borgere

Artiklens øverste billede
Foto: Erland Rasmussen.

Hvad er det dog for nogle meget hovne udtalelser, vi læser i pressen:

»Opfordring fra kommunen til Ry-Hallerne: ”Kom tilbage i arbejdstøjet”«

»Byggechef forstår ikke kritik fra Ry Hallerne –”Der er forskel på at blive hørt og få sin vilje”«

Men teknikformanden citeres selvfølgelig også for »Der er plads til det hele ved Ry-Hallerne« (2. september), på linje med næstformanden, at der er masser af plads.

De nuværende Ry Haller var mastodontiske nok, da de blev bygget. Men det skal åbenbart overgås!

Inge Mikkelsen

Så synes jeg, at de to i Ry valgte byrådsmedlemmer for en gang skyld skulle begynde at tænke på, hvad der kunne være i Rys interesse – i stedet for blindt altid at følge planlæggerne. Ry er ved at blive ødelagt af kæmpestore byggerier i strid med Rys sjæl – det er ødelæggende for vores gamle stationsby.

Hvad tænker de dog på ude på Fælleden?

»Ry Skole placeres øst for og tæt på hallerne« læser vi så i MJA med en flot og farvelagt skitse over, hvad kommunen forestiller sig.

Der kan vi ikke se noget om, at der er plads nok. Det hele ser meget tæt og kompakt ud. Den nye skole er placeret midt i det hele – det må være den SYNERGI mellem skole og Ry Hallerne, lokalplanen taler om!

Syd for anlægges parkering – med en lang, lang, lang tilkørsel fra Skanderborgvej. Samt regnvandshåndtering. Det indebærer ødelæggelse af to rimeligt nyanlagte fodboldbaner, som i stedet skal placeres på det bakkede terræn ovenfor! Det bliver dyrt og lidet klimavenligt med de mange maskinkræfter, det vil kræve. Først skal det næsten nyanlagte græstæppe tages op, siden planering af det bakkede areal for at skaffe plane boldbaner og et nyt græstæppe. Cost/benefit?

Der har også været indvendinger mod naturens skæbne, som kommunen aldrig tænker på i sin Ry-planlægning. Lokalplan 1190 vil indebære ødelæggelse af det naturkig, vi har til fru Isagers skov. Især med en MULTIHAL i 14½ meters højde – mod Ry Hallernes 8½ meter. Til stor gene for naboerne på Thorsvej – både med larm fra brugerne og mistet naturkig i baghaverne – også for Ry-borgerne generelt. De nuværende Ry Haller var mastodontiske nok, da de blev bygget. Men det skal åbenbart overgås!

Derfor kan jeg kun tilslutte mig – og jeg tror et flertal af Rys borgere - en læsers forslag om at genoverveje lokalplanen ved at bygge skolen i modsatte hjørne af Ry Hallerne op mod Knudhulevej, hvor der er plads nok. Grunden ligger meget smukt, som det også vises med fotos i lokalplanen. Engang kunne man se Himmelbjerget derfra. Træer kunne vel fældes for at skabe mere udsigt?

Byg en skole med så flot en arkitektur, at den kan vinde arkitektpriser og måske fredes på sigt, ligesom det sker for Århus Universitet – på grund af exceptionel enkelhed og sammenhæng mellem landskab og bygninger.

Gør som Ry Hallerne anbefaler. ”Mød op og råb op” tirsdag den 20. september så Ry-borgerne ikke igen bliver tromlet over af Skanderborg Kommune.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.