Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Lad os sikre velfærden

Artiklens øverste billede
Thomas Cordtz, Det Konservative Folkeparti i Skanderborg Kommune. Pressefoto

Skanderborg Kommune skal spare… igen! Og for at sikre velfærdsområderne er der mere end nogensinde før behov for at effektivisere og invitere private ind i løsningen af opgaverne. Ikke for at effektivisere, privatisere og spare for besparelsens skyld. Men for fortsat at sikre velfærden og overskuddet til de mange serviceopgaver, vi som kommune skal tages os af.

I de kommende budgetforhandlinger er det igen klare konservative prioriteter, at sikre den borgernære velfærd generelt og sikre bedre vilkår for vores erhvervsliv. Vi vil sikre, at der er penge på kistebunden til både de varme hænder og byggeri - ikke kun de næste par år - men de næste mange år. Det kræver benhårde prioriteringer og effektiviseringer. Men det kan faktisk lade sig gøre.

Vi vil sikre, at der er penge på kistebunden til både de varme hænder og byggeri - ikke kun de næste par år - men de næste mange år. Det kræver benhårde prioriteringer og effektiviseringer. Men det kan faktisk lade sig gøre.

Vi vil blandt andet 1) konkurrenceudsætte en længere række tekniske opgaver og støttefunktioner og invitere flere private ind i løsningen af langt flere af kommunens opgaver. Det er aldeles nødvendigt, hvis kommunens serviceniveau skal opretholdes og økonomien hænge sammen i fremtiden. 2) Vi vil blandt andet også reducere udgifterne til beskæftigelsesområdet, så vi nærmer os udgiftsniveauet på landsplan og 3) nedlægge en længere række af puljer, kommunen har oparbejdet gennem årene.

Og de tekniske budgetter taler igen i år sit tydelige sprog. Kommunen er fortsat for dyr i drift og står fortsat over for store ekstraudgifter til velfærdsområderne og et enormt behov for nybyggeri og renoveringer. Med den linje byrådet har lagt de seneste to år - UDEN konservativ medvirken - risikerer vi at komme under statslig administration i 2027, hvis ikke linjen lægges om.

Der skal findes besparelser og effektiviseringer for godt og vel 60 mio. kr. alene til næste år. Skrumpekuren er blandt andet fremtvunget af venstrefløjens delvist ufinansierede løfter om minimumsnormeringer og en ugunstig aftale mellem S-regeringen og KL om kommunernes økonomi. Dertil kommer et enormt efterslæb i forhold til byggeri som følge af alt for mange års laden stå til.

I Det Konservative Folkeparti mener vi, byrådet skulle have taget langt hårdere fat i budgetterne i de forgangne år i stedet for blot at hæve skatterne. Man skulle have udvist langt mere mod til at prioritere. Men ønsket skære noget af det overflødige fra for at sikre overskud til velfærd og byggeri stod vi alene med. Og nu står byrådsflertallet så med en alvorlig hovedpine.

Men det er endnu ikke for sent at sadle om. Vi er klar til at vise vejen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.