Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Lige om lidt er der valg til Folketinget

Artiklens øverste billede
Peter Have, folketingskandidat for Moderaterne. Pressefoto

Hvis det, som de radikales Sofie Carstens Nielsen siger, skal stå til troende, skal vi have en ny regering senest til efteråret. De Radikale har tydeligt sagt, at de ikke kan støtte en et partis regering efter næste valg. Og som følge af Mink kommissionens rapport kan de ikke have tillid til Mette Frederiksen og hendes regering, hvis ikke statsministeren udskriver valg senest den 4. oktober, når Folketinget åbner.

Måske det er tiden til at nedlægge Regionerne? Lave en sygehusorganisation, som vi kunne kalde SygehusDK.

Det betyder, der nu er en enestående chance for at få gjort op med blokpolitik og kortsigtede løsninger på de store problemer, vores samfund står overfor.

Lad mig nævne et par eksempler.

Sygehusvæsnet.

Et af de helt store problemer vi har i vores samfund, er vores sygehusvæsen. Blandt andet er psykiatrien blevet forsømt over meget lang tid. Det er på tide at psykiske og fysiske sygdomme ligestilles gennem en psykiatripakke, som sikrer en effektiv behandling fra start til slut. Vi kan ikke være bekendt, der tabes mennesker i det her land, som ender med at falde ud over samfundets kant, fordi de ikke bliver diagnosticeret.

I det offentlige sygehusvæsen oplever vi en personaleflugt, som ikke er set før. Vi ser sygeplejesker, der fravælger deres fag. Hvorfor belønner vi ikke vores sygeplejesker med en klækkelig lønforhøjelse? Stor nok til at tilskynde dem til at tage fuldtidsstillinger i stedet for deltid og vikartimer. Pengene vil vi kunne finde i den besparelse, der i dag bliver brugt i vikarordningerne.

Skulle vi ikke slippe fagligheden løs? Tro på at vores dygtige ansatte i sygehusvæsnet bedre kan se, hvad der skal til, frem for en centralstyret organisation, der består af politikere, der ikke har de faglige kompetencer til at drive en medicinsk afdeling eller en akutmodtagelse.

Der blev vist en utrolig omstillingsparathed, da vi gav sygehusene opgaven til at omstille sig til Coronahåndteringen. En opgave de løste med plus og slange, på ultrakort tid.

Måske det er tiden til at nedlægge Regionerne? Lave en sygehusorganisation, som vi kunne kalde SygehusDK. SygehusDK skal drives af en professionel ledelse, som har ansvaret for driften af landets sygehuse og det overordnede ansvar for sammenhængen i hele sundhedsvæsenet. Det vil sikre en ensartet behandling i på vores sygehuse i hele landet og ikke som vi oplever nu, en differentieret behandling i hver af de 5 regioner. Danmark er et lille land, der ikke har brug for fem forskellige behandlingssystemer.

Ungdomsuddannelser.

På vores ungdomsuddannelser oplever vi, at langt de fleste unge tager en gymnasial uddannelse frem for an faglig uddannelse. Det er et fænomen, der er udlevet med stigende tendens gennem de sidste 10, 15 ja - 20 år. Årsagen hertil er velsagtens, at de unge gerne vil opbygge et stærkt netværk, og det får man i gymnasiet. Konsekvensen af det er, at vi i dag har massiv mangel på faglært arbejdskraft over hele linjen. Skal vi ikke sørge for, at alle ungdomsuddannelser samles på samme institution, og at den skarpe opdeling mellem erhvervsuddannelser og gymnasiet opblødes? Skal vi ikke lave fælles fag på tværs af de to spor? Dermed kan vi skabe mulighed for, i højere grad, at skifte mellem det studieforberedende og det erhvervsorienterede.

For at kunne lave langsigtede holdbare løsninger, mener jeg, vi skal sørge for, der bliver dannet en koalitionsregering hen over midten. Tænk på hvor handlekraftig en regering, bestående af Venstre, Socialdemokraterne og Moderaterne, vil være. Moderaterne enten som en del af regeringen eller som parlamentarisk grundlag. Vi skal fjerne den ”støj”, der kommer fra de yderste partier. Det skal være slut med en borgerlig regering, der skal hænge sin hat på partier, som vil have os ud af konventionerne og ud af EU, blot for at nævne nogle af de tanker, der er på den yderste højrefløj. Eller en Socialdemokratisk ledet regering, der skal hænge sin hat på de yderste venstrefløjspartier, der eksempelvis ønsker os ud af Nato.

Vi skal se til at få skabt en regering, der tør lave de nødvendige reformer, som har for øje at styrke vores velfærdssamfund. Det må være vores fornemmeste opgave at give vores velfærdssamfund videre til vores børn og børnebørn i en stærk, solid og sund forfatning.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.