Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Stop klynkeriet om ferieparken

Artiklens øverste billede
Debatten om Ry Feriepark fortsætter. Her et billede fra borgermødet på Holmens Camping sidst i februar. Foto: Per Bille

Det er dog ligegodt meget, som de fire konservative byrødder 4.6. klynker over deres nederlag også i sagen om en feriepark på Holmens Odde.

For det første var det ikke kun venstrefløjen, der sagde nej til ferieparken. De to radikale byrådsmedlemmer og det ene fra Dansk Folkeparti plejer ikke at blive regnet til venstrefløjen, så flertallet gik over midten i byrådet. Kun de borgerlige var imod! Men de har nu engang ikke flertal i byrådet.

For det andet er det ikke hovedparten af borgerne i Ry, der ville betragte ferieparken som en gave til Ry. Som måske de konservative byrådsmedlemmer bekendt var der 77 høringssvar og kun de 10, altså mindre end 10 procent var positive over for projektet. Måske fordi de fleste sætter naturhensyn over naturødelæggelse. Og jeg troede egentlig, at ferieprojektet var ”grønt og bæredygtigt”, sådan som vi er blevet præsenteret for det af projektudvikleren.

For det tredje kan de konservative godt være forbløffede over flertallets ”fodslæbende og bagstræberiske tilgang til turismen og udviklingen af Ry-området”, som skulle gå fuldstændig imod flere års byrådsarbejde med udvikling af turisterhvervet. Måske fordi barnet ikke skal smides ud med badevandet. Turismen skal ikke udvikles på bekostning af naturen.

De fire konservative beskylder også deres byrådskolleger for ikke at have sat sig ordentligt ind i projektet og have glemt, at der er noget der hedder privat ejendomsret. Den beskyldning må slå tilbage som en boomerang på de selvsamme konservative.

Det var den store risiko ved Pantheons projekt: - 80 projekthuse med halvdelen = de 40 på over 100 kvm og op til 16 sengepladser i hver. De øvrige heldigvis med et mindre areal, men en del flere end de 65 huse i Alling på et meget større samlet areal. Det kan give et meget stort antal personer i de mange huse, og dermed stort slid på naturen derude og også betyde trafiksammenbrud i Ry, der i forvejen er trafikalt overbelastet.

De fire konservative beskylder også deres byrådskolleger for ikke at have sat sig ordentligt ind i projektet og have glemt, at der er noget der hedder privat ejendomsret. Den beskyldning må slå tilbage som en boomerang på de selvsamme konservative. Har de i det hele taget besøgt Holmens Camping? Er de mon ofre for Pantheon bevidste manipulation med deres kort over området, så folk tror Holmens Camping har meget mere vandadgang, end der reelt er tilfældet?

Nabosommerhusene og deres grunde har fået en blå farve, så mange har troet, at projektet ville være ”positivt med offentlig adgang til stranden og de bademuligheder, det giver” (MJA 11.5.22). Men der er tale om de to nabohuse og deres grønne skov. Hvad der efterlader Holmens Camping med et frimærke af en badestrand, der slet ikke vil kunne rumme alle de planlagte feriegæster i ferieparken med samt Ry bys borgere. Så der røg den offentlige adgang. Og den private ejendomsret skal vel respekteres, når det gælder naboerne, ikke I konservative?

Det forarbejde, I efterlyser hos jeres kolleger, havde jeg gerne bidraget til ved at give en rundvisning derude, så I kan se, hvori jeres fejltagelse består.

I kan simpelthen ikke være indlægget bekendt. Byrådsflertallet har faktisk vist både mod og mandshjerte ved at sige nej tak til Pantheon-projektet. Det er og bliver et luftkastel.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.