Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Stor bekymring for området omkring Ry-hallerne 

Åbent høringssvar til Skanderborg Kommune: Om lokalplanen for området omkring Ry-hallerne

Der var en del forskellige bekymringer blandt de fremmødte til borgermødet:

Vil planer om at placere en skole, en daginstitution og muligvis en døgninstitution og svømmehal betyde trafik- og P plads-kaos på Thorsvej? Og vil gadens beboere vågne op til høj bebyggelse for enden af haverne og uro det meste af dagen?

Og i denne sammenhæng: Vil de to eksisterende børnehaver,- Ellemosen og Muldvarpen overleve det raid det bliver, når maskiner rykker ind, når mure rejses, området asfalteres og den daglige trafik starter?

Også ”Ry-hallen” har sine bekymringer,- herunder: Vil Ry-hallen blive lukket inde, når planen er, at skolen skal ligge tæt på hallen,- og vil lokalplanen indebære reducering af hallens udearealer?

Belært af erfaringer fra Bytorvet var der også bekymring over, hvilke nye typer bygninger vi skal leve med.

Vi var også nogle, der er mere end triste over, at en naturoase skal asfalteres,- både på naturens, dyrenes og egne vegne. Området er blevet et restituerende frirum for mange Ry-borgere. Folk mødes, der leges, der dyrkes, der traves m.v.

Desværre kom der ingen beklagelser over nedpløjningen af naturområdet fra nogen af de mange fremmødte byrådspolitikere. Hvad varsler det for fremtiden? Er visionen at vi skal vækste og vækste til alt er asfalteret?

Beslutningen om skolens placering er desværre vedtaget af byrådet, og begrundelsen herfor er synergi,- synergi mellem skole og Ry-hallen. Når naturen, dyrene og borgere skal betale den meget høje pris, må man håbe, at ordet ikke kun er noget, der ser godt ud på papiret, men at det i virkeligheden vil komme til at udgøre en kvalitativ forskel for involverede.

Hvis beslutningen om skolens placering ikke kan omgøres, er der tilbage at opfordre jer byrådspolitikere til at genoverveje placeringen af dag- og eventuelt døgninstitutionen, så naturen og dens brugere også får en chance i fremtiden.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.