Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Minimumsnormeringer nu

Alternativet ønsker, at der skal afsættes otte million i det tekniske budget i Skanderborg til tidlig indfasning af minimumsnormeringer.

Det var der til sidste byrådsmøde desværre ikke opbakning til. Vi mener alle kommuner skal i gang nu.

Der er på nuværende tidspunkt alt for mange børn som mistrives med de normeringer, som findes i børnehaver og vuggestuer i dag. 

Administrationen har udarbejdet en analyse, som netop anbefaler, at vi finder de otte millioner til tidlig indfasning af minimumsnormeringer. Nu bliver det desværre sådan, at der skal forhandles i selve budget forhandlingerne om de otte millioner.

På den måde kan det være tvivlsomt, om de bliver fundet.

Der er på nuværende tidspunkt alt for mange børn som mistrives med de normeringer, som findes i børnehaver og vuggestuer i dag.

Vi må som kommune ikke svigte i forhold til gode pasningstilbud. Det gør vi dog, fordi vore normeringer ikke er gode nok. Der er ikke tid nok til alle børn og ikke ekstra tid de børn, der har brug for det.

Vi ved, at mange pædagoger hele tiden er på vej fra det ene til det andet, i forsøget på at favne alle børn. Der er også de børn vi kalder ”panelbørn” som er indesluttede, og ikke selv kræver den voksnes opmærksomhed, men har brug for den.

Der er flere og flere der påpeger, at den manglende trivsel blandt børn og unge blandt andet også kan skyldes de dårlige normeringer i daginstitutionerne. Hvis der var det optimale antal voksne i daginstitutionerne, ville pædagogerne have langt bedre mulighed for at spotte og have tid nok til alle børns behov, også dem med særlige behov, som der bliver flere og flere af.


Minimumsnormeringer er for os fundamentet for at skabe gode liv.

Vi tror at gode normeringer er forebyggelse, og derudover fortjener alle børn nok voksne omkring sig. Ikke mindst tror vi, at der er mange penge at spare senere hen, når vi skal reparere på de menneskelige skader, der er sket.

Implementering af minimumsnormeringer hurtigst muligt, er for Alternativet afgørende i forhold til en ansvarlig og velfungerende kommune. Vi skal ikke vente endnu et år.

Et andet argument for at komme i gang med de otte millioner nu og hermed flere pædagoger er, at vi ellers kommer bagerst i køen i forhold til rekruttering. For der er jo mange kommuner, der er meget længere fremme end os.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.