Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Solcelleanlæg skal placeres i respekt for borgernes og vores kulturarv

Artiklens øverste billede

Skanderborg Kommune har vedtaget en ambitiøs standard for vedvarende energianlæg, der skal gøre Skanderborg Kommune selvforsynende med strøm i 2030.

I Dansk Folkeparti bakker vi helhjertet op omkring den grønne omstilling, og er stolte over, at et næsten samlet byråd bakker op, først og fremmest af hensyn til miljøet, men vi har også i den senere tid set hvor ondt det kan gøre, når Danmark er afhængig af energi udefra.

Helt grundlæggende mener vi, at energipolitikken og solcelleparkernes placering med fordel kunne være en folketingsopgave, og at vindmøller skal placeres på havet. Det er ikke nemt for Skanderborg Kommune at reagere lokalt, når landspolitikken blokerer for de gode intentioner.

Det er altså lidt svært at forklare borgere, der skal have udsigt til en mark med solceller, at det er nødvendigt, mens naboens vindmølle står stille, og at samtlige kommunens bygninger er totalt friholdt for solceller.

Kommunen må ikke placere solceller på kommunale bygninger. Regionerne måtte godt - men det har Kommunernes Landsforening gjort Christiansborg opmærksom på, med det resultat, at nu må regionerne heller ikke længere placere solcelleanlæg på deres bygninger. ”Christiansborg logik” så det forslår.

Elnettet i Danmark og Europa er mangelfuldt udbygget. Det betyder, at tyskerne betaler danskerne for at ”vores” vindmøller står stille, når der er overproduktion af el.

Det er altså lidt svært at forklare borgere, der skal have udsigt til en mark med solceller, at det er nødvendigt, mens naboens vindmølle står stille, og at samtlige kommunens bygninger er totalt friholdt for solceller.

Så længe disse paradokser ikke er løst, vil Dansk Folkeparti forholde sig kritisk, til de forslag, kommunalbestyrelsen i øjeblikket behandler, således at vi sikrer at færrest mulige borgere bliver berørt af solcelleparker.

Derfor kan Dansk Folkeparti heller ikke støtte en solcellepark mellem Ry og Gl. Rye, og vi finder, at projektet burde afvises på det foreliggende grundlag. I Dansk Folkeparti deler vi administrationens vurdering af, at planlægningen er i afgørende strid med de landskabelige interesser, der er udpeget i kommuneplanen, og også i strid med de statslige interesser i området.

Solcelleanlæg skal placeres i respekt for borgernes og vores kulturarv.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.