Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Kys og kør ved Stilling Skole

Artiklens øverste billede
Kys og kør-banen ved Stilling Skole har skabt gnidninger mellem områdets beboere og skolebørnenes forældre, mener debattøren. Pressefoto.

Til information til byrødder og andre interessenter.

Grundet den manglende reaktion fra forvaltningen blev følgende forfattet som et opslag på Facebook i grupperne ”Dialog om lokalpolitik i Skanderborg” og ”Stilling-Gram”.

»Ved Stilling Skole blev der sidste sommer lavet en “Kys og Kør” bane på Baldersvej, som er en blind vej.

Dette har medført en række problemer med uhensigtsmæssige parkeringer og gnidninger mellem en del af områdets beboere og forældre til skolebørn.

I september henvendte SAB’s direktør sig til kommunen om dette, men har stadig ikke modtaget svar. Er det ikke snart ved at være tid?

Desuden, hvorfor etablerer man en Kys og Kør bane, på en smal blind vej, uden at sørge for en vendeplads, så beboere i området kan komme på arbejde uden at komme i karambolage med forældre som afleverer deres børn?«

Jeg har efterfølgende skrevet på Ugebladet Skanderborg og SkanderborgLIV’s facebooksider.

»Gambler skoleleder og forvaltning med vores skolebørns liv og førlighed i et forsøg på at nudge forældre til at vælge cyklen

Stilling Skoles kys og kør, blev i sommers flyttet til Baldersvej, i et projekt ”Sikker skolevej”. Det har udover at have påført områdets beboere for en række besværligheder og har medført potentielt livsfarlige situationer for de små bløde trafikanter.

Sådan kunne introen lyde i de danske formiddagsblade, men dette er SkanderborgLIV og Ugebladet Skanderborg og forhåbentlig lidt mere nuanceret, resultatet er dog det samme.

Sommeren 2021 gik på hæld og Stilling Skoles nye kys og kør blev taget i brug. Siden har antallet af frustrationer over den logistisk og praktisk meget ringe løsning været mange.

Løsningen var nemlig at flytte kys og kør ind på en almindelig villavej, gøre den smallere med en kombineret, fortov og tovejs cykelsti løsning, man har desuden undladt at lave en vendeplads.

At dette i et forsøg på at besværliggøre det for de forældre der ynder at servicere deres små poder.

At forældre og områdets beboere grundet dette er kommet på kollisionskurs, er en ting, men at det har medført at man potentielt bringer børn liv og førlighed i fare er noget helt andet. Børn som kom gående eller cyklende fra syd mod skolen, kunne før komme rimelig trygt i skole, men bliver nu mødt af frustrerede bilister i form af de forældre der skal aflevere deres børn og de beboere i området som skal på arbejde.

Der er ingen trafikregulering, kun kaos. Derimod har skolens leder og andre ansatte, trafiklysregulering ind på skolens parkeringsplads. Der hvor der er vendeplads og hvor kys og kør ordningen åbenbart ikke hører til mere

Fra mit synspunkt skal løsningen rulles tilbage, og det kan kun gå for langsomt, for man gambler ikke med børn for at lære deres forældre at de skal tage cyklen, ganske enkelt.«

Jeg vil undlade at spørge om det åbenlyse, men håber snart det bliver gjort noget ved situationen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.