Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Gør Ukraine til en international fredszone

Artiklens øverste billede
"Netop nu er det det rigtige tidspunkt for, at Ukraine erklæres som International fredszone. I stedet for at optrappe krigen, bør Ukraine og alle sympatiserende lande bakke op om en fredelig afvikling af krigen," mener Jørgen Schakow fra Skanderborg. Foto: Joachim Ladefoged

Når et angreb besvares med et modangreb vil det give anledning til at situationen eskalerer. Det er der ikke meget fornuft i, hvis man ønsker en fredelig løsning.

Krigen i Ukraine er ødelæggende for alle, som deltager i krigen. Såvel for alle ukrainere som for russere i Ukraine – og desuden hele det russiske folk og resten af verden.

Den almindelige russiske befolkning har vist, at man ikke anerkender denne krig. Men magtens centrum i Rusland er ikke lydhør over for kritik.

Demonstrationerne i Rusland er ikke helt så stærkt repræsenteret, som den brede befolknings holdning udgør, fordi magthaverne slår hårdt ned på demonstranterne.

Netop nu er det det rigtige tidspunkt for, at Ukraine erklæres som International fredszone. I stedet for at optrappe krigen, bør Ukraine og alle sympatiserende lande bakke op om en fredelig afvikling af krigen.

Hvordan?

I denne verden og i den tid vi lever i er mulighederne rigtigt gode til netop at sprede et budskab - også til hele den russiske befolkning. Her kan magthaverne i Rusland ikke opstille begrænsninger. Alle medier skal tages i brug – tv, computere, telefoner, flyers, aviser og alt som gør det muligt at sprede et vigtigt budskab i hele verden – og selvfølgelig i hele Rusland.

Alle medier skal tages i brug med et budskab om følgende:

»Vælg freden og livet – frem for krig, ødelæggelse og død. Vælg det for dig selv og din familie. Lad folket bestemme.«

Ukraine erklæres som International fredszone, hvor alle – ukrainere, russere inkl. militærfolk og alle andre – sammen kan vise resten af verden, at krig under ingen omstændigheder kan accepteres.

Hjælpen fra resten af verden til Ukraine skal ikke bestå af krigsvåben, men skal bestå af alt andet, som viser et meningsfyldt fredsinitiativ. Alle nationaliteter kan tage ophold i landet og sammen sikre, at mennesker af enhver nationalitet kan fejre menneskets fredsbehov. Russiske soldater i Ukraine skal opfordres til at deltage i denne fejring og kan opholde sig i Ukraine, så længe der måtte være behov for det. Her kan flyers med russisk tekst nå de russiske militærfolk, som allerede er i Ukraine.

Almindelig lov og orden skal herefter igen indføres i landet.

En stor opbakningen fra resten af verden til Ukraine, som fredszone vil blive et enormt succesfuldt initiativ. Krig kan kun fordømmes. Herefter vil den almindelige russiske befolkning meget sandsynligt og rimeligt hurtigt kræve, at magtapparatet i Rusland trækker sig tilbage – eller bliver fremstillet for en domstol.

Magtmennesker er typisk tiltrukket af muligheden for at styre andre menneskers livsbetingelser på en lang række områder, og fokuserer kun på egne fordele. Fx at fastsætte regler og betingelser for andre menneskers liv i større eller mindre målestok - samt at fordømme andres anderledes holdninger. Magtmennesker, som viser beslutsomhed og karisma, kan her igennem opnå en ikke altid fortjent sympati i befolkningen. Samtidig er de tiltrukket af rigdom og en ekstravagant livsstil, som også kan være et respektskabende element. De forstår altid at beskytte sig selv og sine nærmeste - og lader hånt om, at en befolkning uden magt må betale prisen.

En del af disse mennesker får stort held med sin mission og bliver derved styrket i troen på sig selv gennem den magt, som han/hun besidder – og hvad den kan gøre for dem. Logik og forstand følger ikke altid med i alle beslutninger, som foretages af magtmennesker. Men kritik modtages ikke.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.