Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvis der udvikles mere, så afvikles Ry

Artiklens øverste billede
Foto: Privat

De seneste år har mange byggematadorer været glade for at bygge i Ry.

Ikke kun i de planlagte områder på Kildebjerg og i Vessø kvarteret, men også knopskydning på Ry Bytorv, Skanderborgvej 24, Søkildevej, Silkeborgvej med mere.

Senest er vi blevet præsenteret for ambitiøse projekter som planerne om bebyggelse i det fredede område nord for Knudsø og Landals luksus feriepark på Holmens Camping.

Alt sammen for at tilfredsstille erhvervslivets og forretningslivets behov for vækst og driftige bygherrer. Desværre uden hensyn til borgerne i Ry.

Vi skal passe på Ry og Ry’s borgere og udviklingen bør ske i et langsommere tempo, med større omtanke og mindre fokus på vækst.

Vi er i forvejen hårdt belastet af tæt og tung trafik gennem byen, både af Skanderborgvej, Randersvej, Silkeborgvej og Klostervej.

Ingen af vejene kan udbygges, og det er med livet som indsats, at disse veje skal krydses især af skolebørn og rollatorkørende ældre. Desuden har vi to jernbaneoverskæringer i bymidten, som sammen med søerne, der så smukt omkranser byen, gør det umuligt at få mere trafik presset gennem byen pr tidsenhed.

En gruppe borgere har sammen med kommunen søgt at lave et stationstorv, som er tænkt til at fungere som gågade og opholdsareal.

I princippet en tiltalende ide. Dog en håbløs placering, da al af- og påsætning af togpassagerer, parkering for togrejsende, byens bus- og rutebiltrafik og Klostervejs forbindelse med centrum render sammen lige her.

Kørebanen er så smal, at to busser eller lastbiler ikke kan passere hinanden, og ofte er der stase i krydset Klostervej/Skanderborgvej.

Dette kaos vil man nu forøge med trafikken fra en luksus feriepark. Disse turister tænkes at komme fra hele Nordeuropa i store biler for at opleve smukke Ry og vores pragtfulde natur.

De stopper næppe deres biler for at købe et guldsmykke eller spise i Ry, for det er stort set umuligt at finde en parkeringsplads i bymidten.

De kører nok til områder, hvor forretningslivet har en helt anden dimension og kan tilfredsstille den pengestærke og købelystne turist. Så Ry vil stå tilbage med de trafikale problemer og den nedslidte natur.

Det ville være passende at Landal betalte for etablering af en omfartsvej, så Ry bymidte blev aflastet rent trafikalt, så Ry også fik del i udbyttet af at huse en feriepark.

Det er blandt de spørgsmål, som vi kan få belyst på det kommende borgermøde 24. februar.

Denne turisme drevne oplevelsesøkonomi må stoppes inden Ry bliver afviklet.

Vi skal passe på Ry og Ry’s borgere og udviklingen bør ske i et langsommere tempo, med større omtanke og mindre fokus på vækst.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.