Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

DF: »Tak til forsvaret og vores veteraner - en hjertesag for os«

Artiklens øverste billede
DF har ambitioner om, at Skanderborg Kommune skal modtage prisen som Årets Veterankommune. Arkivfoto: Per Bille

»«I et berømt citat fremhævede den tidligere engelske premierminister Winston Churchill demokratiet som den værste styreform, der findes – når man altså ser bort fra alle andre styreformer.

På den anden side af byråds- og regionsrådsvalg bør vi huske på, at demokratiet ikke er en »naturlov«, men noget vi dagligt skal kæmpe for, og ikke kun rent militært »rasles der med sablerne«. Flere stater forsøger at udføre cyberspionage mod danske interesser, som det fremgår Forsvarets Efterretningstjenestes årsrapport, der udkom 21. december.

Med »sved og hårdt arbejde« formåede vi også i Dansk Folkeparti at få Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokraterne med på ønsket om, at der skulle ansættes en veterankoordinator.

Martin Frausing Poulsen (DF)

Danmark lever desværre ikke op til Nato-forpligtelsen om at bruge 2 pct. af bruttonationalproduktet på landets forsvar. Det i sig selv er problematisk, men ikke noget vi som byrådsmedlemmer i Skanderborg Kommunen har nogen direkte indflydelse på. Hvad vi derimod har indflydelse på, er den måde, hvorpå vi behandler vores veteraner.

Veteranindsatsen har da også fyldt meget, siden Dansk Folkeparti fik indført den officielle markering af den nationale flagdag i regi af Skanderborg Kommune. Et årligt tilbagevendende arrangement, der startede i 2015. Året efter sikrede vi, at Skanderborg Kommune fik en veteranpolitik. En veteranpolitik, der nu snart skal ændres, blandt andet med baggrund i ønske fra Dansk Folkeparti.

Med »sved og hårdt arbejde« formåede vi også i Dansk Folkeparti at få Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokraterne med på ønsket om, at der skulle ansættes en veterankoordinator. Veterankoordinator-funktionen er en realitet fra årsskiftet 2021-2022, og vi håber, at den må blive til gavn for veteranerne og deres familier.

Når veteranpolitikken skal revideres i 2022, ser vi således frem til, at den ikke kun kommer til at gælde for militært personel. Med efterårets budgetforlig sikrede Dansk Folkeparti nemlig, at »hjemvendte udsendte« også kommer til at omfatte sundhedspersonale, politi med videre.

Når Skanderborg Kommune indbyder til den årlig markering af flagdagen den 5. september 2022, vil det derfor være et bredere og mere repræsentativt udsnit af »veteraner« og deres pårørende, der indbydes til hyggeligt samvær på Fælleden.

Imens vi venter på at kunne markere vores veteraner, vil vi blandt andet følge op på, hvordan det går med opfyldelsen af vores ønske om at gøre Skanderborg Kommune til den næste veteran kommune.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.