Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvor blev dialogen af?

Artiklens øverste billede
Det nye byråd har konstitueret sig. Og formanden for Klima-, Miljø- og Planudvalget er den samme som hidtil. Arkivfoto

Så foreligger resultatet af KV 21 i Skanderborg Kommune:

De ”røde” med SD som største parti, dog med et mandat mindre på 10. SF uforandret 2 mandater, Enhedslisten og Alternativet uforandret hver et. I alt 14 mandater af 29. Flertallet altså tabt.

De ”blå” et mandat mindre med 13, hvor K med sine 4 mandater vandt 3 nye, 2 fra DF og et fra Venstre.

Nye Borgerlige erobrede et nyt mandat – måske det SD-tabte? Som ofte i landspolitikken er RV med sine 2 mandater ”tungen på vægtskålen”.

Efter valget udtalte det nye kvindelige NB-medlem, at ”der skal se en grundlæggende kulturændring, når politikerne træffer de store beslutninger, der omfatter mange mennesker”, eks. skolelukninger og høje, markante byggerier.

Borgerne skal høres, eks. de tunge kolosser på Bytorvet i Ry, hvor byrådet i 2018 valgte at overhøre 716 protester fra hele Ry, ikke kun fra naboerne. Dengang mente et lokalt byrådsmedlem, at nu var der endelig kommet en løsning på Bytorvsproblemet. Men her 3 år senere ligner området stadig et ”bombekrater”, der umuligt kan være fremmende for turismen i Ry. Hvor længe endnu skal vi have dette syn, når vi skal ned i byen?

Det samme gælder byggeriet på Skanderborgvej, hvor der sker meget lidt. Igen: Var Vs borgmesterkandidat habil i byggesagen? Ry-borgerne mener det åbenbart med hans ½ gang flere personlige stemmer.

Apropos byudvikling blev valgkampen karakteriseret ved 2 initiativer fra SFs formand for Teknik og Miljø, der mistede 50 stemmer = 8,1% på det personlige plan. Ikke det hele mandat, som Hans Okholm i Silkeborg.

Det passede kun alt for godt ind i det, der blev valgkampens hovedemne med dens fokus på høje huse og deres mangelfulde folkelige opbakning. Havde han forudskikket, hvad der rørte sig i vælgerhavet?

Først skulle der være mere DIALOG med borgerne og siden udspillet omkring høje huse i Ry: På Skanderborgvej må der ikke bygges højere end Matas - undtaget dog byggetomten - og på Klostervej er Ry Højskole fixpunktet.

Det er for højt, fordi det vil betyde, at Posthusgrunden vil komme til at ligge i skygge en stor del af dagen. Hvad med Kyhnsvej, hvor det kan få samme konsekvens for udeterrassen på Hotel Ry. Vi skal værne om udeserveringsstederne. De trækker gæster til og liv i byen også uden for sæsonen.

Mht. konstitueringen kunne jeg meget ønske mig, at kommunen efter 3 perioder med samme formand for Teknik og Miljø får en ny formand, der kunne se på byudviklingen i Skanderborg kommune med nye friske øjne og ikke køre videre i samme spor som i flere år.

Det fortjener især Ry, hvor meget står på spil i de kommende år. Måske derfor der åbenbart ikke var mulighed for at stille spørgsmål i Ry Hallen. Det må da have været et meget underligt valgmøde! Hvor blev DIALOGEN af? Hvor ÅBENHEDEN?

Kommunen kører åbenbart videre i sit gamle spor med alle kort ind til kroppen!

Måske en ny teknikformand kunne ændre på det? Gerne en kvindelig! Og miljø kunne få sit eget udvalg!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.