Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

»Gør nu det nødvendige forarbejde om solcelleparker seriøst«

Et kompliment til Miljø- og Planudvalget, der på oplæg fra borgere og ansatte nu har formuleret et standardiseret grundlag for vurdering af en ansøgning om solcellepark.

Uge-Bladet Skanderborg skriver 21. november 2021, at formanden for Miljø-og Planudvalget bekræfter, der er vedtaget en standard der har både målsætning og kriterier til brug for etablering af solcelleanlæg/park.

Senere skal der udarbejdes noget tilsvarende for bedømmelse af ansøgninger om etablering af vindmøller. Forslaget videresendes nu til Økonomiudvalget/borgmesteren og Kommunalbestyrelsen.

Opfordringen fra os borgere er fortsat, at den fremadrettede proces og bæredygtige udvikling, skal ske efter en overordnet, klog og bæredygtig helhedsplan, som tager alle parametre i betragtning: landskabsværdier, en i forvejen eksisterende belastning - motorvej, vindmøller, kommende letbane - samt lokalsamfundets eget ønske om udvikling.

Ry området har stor national værdi og udgør et stort rammeområde, hvor de geologiske landskabsformer, deres indbyrdes overgange og landskabelige sammenhænge ikke må forringes.

Ry området har stor national værdi og udgør et stort rammeområde, hvor de geologiske landskabsformer, deres indbyrdes overgange og landskabelige sammenhænge ikke må forringes.

De rammer der nu lægges for afvejning, i relation til energimål 2030, skal også indeholde, at der sker en reel opprioritering af mulighed for solceller på privat tag, facader og bygninger, samt industriområder og lignende.

Andre forhold der skal respekteres, er fredninger, infrastruktur, Natura 2000 og interesser under Naturstyrelsen.

I en helhedsplan kan der sammen med borgerne og erhvervslivet indtænkes praksis for at motivere til, at man gør en forskel ved at tage ansvar for projekter.

Man kommer længere gennem fællesskaber, troværdighed og samarbejde, hvor der tages ansvar. Skanderborg Kommune har en politisk vision. ”Mennesker møder mennesker”, der udtrykker en måde at drive kommune på og en holdning til samarbejdet mellem kommune og borgere, politikere og ansatte.

Kære borgmester og kommunalbestyrelse, gør nu det nødvendige forarbejde seriøst. Afvej faktuelt alternativer på fordele og ulemper.

Det er ikke bæredygtigt og respektfuldt, at en godkendelse af en solcellepark, går hen og bliver en ren politisk skueproces.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.