Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

»Vi vil ikke have flere svin i Skanderborg kommune«

Artiklens øverste billede
"Yderligere forøgelse af svineproduktionen i Skanderborg kommune - og i Danmark i det hele taget - er på enhver måde en uansvarlig handling i relation til både miljø og klima," mener Ann Bertelsen fra Miljøforeningen Dover Sogn. Foto: Tobias Nicolai

Så enkelt kan det siges og så simpelt er det.

Søndag 7. november stillede Danmarks Radio skarpt på Skanderborg kommune i forbindelse med at et flertal i byrådet tidligere på året havde ønsket større indflydelse, når det drejer sig om at give tilladelser til udvidelse af svineproduktionen i kommunen.

I indslaget blev det gjort klart, at kun ved fortsat at få tilladelse til at forøge svineproduktionen, kan det blive rentabelt for svineproducenten i den stigende internationale konkurrence

Ann Bertelsen, Miljøforeningen Dover Sogn

Danmarks Radio fulgte op på historien ved at besøge en af vores lokale svineproducenter, der aktuelt har indgivet to ansøgninger om udvidelse af svineproduktionen på to forskellige gårde i Dover Sogn.

Og i indslaget blev det gjort klart, at kun ved fortsat at få tilladelse til at forøge svineproduktionen, kan det blive rentabelt for svineproducenten i den stigende internationale konkurrence.

Det er skruen uden ende, og det er virkelig et dystert perspektiv for os der har valgt at bo på landet i Skanderborg kommune. Og det er selvfølgelig den helt forkerte vej at gå.

Vi skal alle sammen tage et ansvar i den globale miljø- og klimakrise som vi står i, og yderligere forøgelse af svineproduktionen i Skanderborg kommune - og i Danmark i det hele taget - er på enhver måde en uansvarlig handling i relation til både miljø og klima.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen