Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvorfor går vi hele tiden i proces og ikke til handling?

Det er åbenbart ikke kun i Galten-Skovby, at dagplejerne i kommunen mister deres legestue, for efter vi har sendt denne sag videre til Undervisnings- og børneudvalget, har det vist sig, at dagplejerne i Ry området her pr. 1 december mister deres legestue, da den skal bruges til vuggestue.

Det skal stå helt klart, at vi som kommune har en forpligtelse til at sørge for, at børnene bliver tilbudt en pasningsordning, og det skal den ansvarlige kontraktholder for området selvfølgelig gøre sit bedste for at leve op til.

På Porskjær i Galten blev både dagplejere og fritidsbrugerne smidt på porten, da bygningen skulle bruges til daginstitution, uden at der var fundet et langsigtet løsning for disse.

Nu sker det samme åbenbart i Ry, hvor det nu er dagplejerne, som står til at blive hjemløse fra den 1. december. Og så er det, man er nødt til at spørge om, hvorfor der ikke er fundet en alternativ løsning til legestuen?

John Haarup Laursen Dansk Folkeparti og Søren Erik Pedersen Venstre, medlemmer af Skanderborg byråd

Nu sker det samme åbenbart i Ry, hvor det nu er dagplejerne, som står til at blive hjemløse fra den 1. december. Og så er det, man er nødt til at spørge om, hvorfor der ikke er fundet en alternativ løsning til legestuen? Det kan godt være, at kontraktholderen ikke kan løse dette, men så må administrationen løse dette, og er det ikke muligt, som må man gå videre til det ansvarlige udvalg.

På det sidste udvalgsmøde kom der et forslag til behandling i undervisnings- og børneudvalget om, at man skulle undersøge behovet for legestuer i Skanderborg kommune. At nu også dagplejerne i Ry henvender sig til os, efter at vi har haft et læserbrev i pressen, fortæller helt klart, at der er et behov for legestuer. Så vi kan konstatere, at der er et behov for legestuer i kommunen. Det behøver man ikke at lave en undersøgelse for at finde ud af.

Så en opfordring herfra skal lyde til det kommende undervisnings- og børneudvalg er, at man skal prioritere dette højt, kommer i dialog med dagplejerne i både Galten- Skovby og Ry hurtigt ind i det nye år, sådan at der bliver fundet en permanent løsning; et sted hvor de kan blive de næste mange år.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.