Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Klogere byudvikling i fremtiden

Artiklens øverste billede
Anders Rosenstand Laugesen er byrådskandidat for Venstre og formand for Socialudvalget. Arkivfoto

Et kæmpestort problem i Skanderborg Kommune er, at borgere med interesse for bygge-, energi- og byudviklingprojekter ofte udtaler, at de føler sig tromlet af et godstogslignende system, som borgerne hverken forstår eller synes om.

Det er bestemt ikke rart at være oppe imod et kommunalt godstog, når det først er kommet op i fart, og retningen for toget kolliderer med borgernes interesser. Værst er det, hvis man synes, at godstoget har en for høj hastighed, en helt urimelig retning, eller hvis borgernes retssikkerhed krænkes – fx hvis partshøringer glemmes eller er proforma.

Derfor er det bydende nødvendig for Byrådet, at der hurtigst muligt bliver igangsat et arbejde med at få lavet en klar og tydelig strategi for håndteringen af større bygge-, energi- og byudviklingssager, som borgerne kan forstå og acceptere.

Formålet med denne strategi eller politik er tosidet. For det første skal strategien sikre, at kommunen laver langt færre fejl, er mere ordentlig i dens fremturen og reelt involverer borgerne på et meget tidligt stadie og kontinuerligt, så ingen borgere føler sig tromlet.

For det andet skal strategien meget præcis informere borgerne om de forskellige trin fra start til slut. Herunder skal der informeres om borgernes muligheder for at få indflydelse undervejs i processen.

Det er vores opfattelse, at en sådan strategi, hvis den bliver udformet rigtigt, kan spare kommunens borgere for en masse unødvendig frustration og lede til mere borgerinddragelse.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen