Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Ry Biograf er en del af vores kulturarv

Artiklens øverste billede
Birte M. Andersen (V) er næstformand i Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget. Pressefoto

Det er et spændende projekt, som bestyrelsen bag den foreningsdrevne Ry Biograf har med den historiske bygning.

Jeg er glad for den henvendelse, jeg kort før udvalgsmødet i onsdags fik fra Allan Agerbo, som er medlem af Ry Biografs byggeudvalg, vedr. en ansøgning på 50.000 kr. til udarbejdelse af et projektforslag.

Lige tidsnok til, at jeg kunne nå at tage ideen og ansøgningen med til udvalgsmødet i Kultur-Sundhed og Beskæftigelsesudvalget samme dag. Jeg bragte straks sagen op for mine kollegaer i udvalget og efter at have drøftet projektet og henvendelsen var vi alle i udvalget enige om, at bevillige det ansøgte beløb.

Der med blev et administrativt afslag vendt til et politisk tilsagn. Jo, folkestyret virker. Nu glæder jeg mig til at følge det videre projekt.

Ry biograf har stor betydning lokalt og huset har en spændende historie, som viser, at der altid har været stor og bred folkelig opbakning til dette gamle kulturhus i Ry.

Nu er tiden kommet til at udvide og skabe plads og rum - også til nutidens aktiviteter.

Ry biograf blev i sin tegnet af arkitekten Hack Kampmann, der også var arkitekt på godset Ry Nørskov. Det var godsejeren Henrik Nørgaard, der i sin tid tog initiativ til opførelsen af Ry Teater – i øvrigt stærkt tilskyndet af Ry Kvindeforening.

Jeg synes det er fint, når fortidens gode initiativer rækker ind i nutid og fremtid til gavn og glæde for lokalbefolkningen. Held og lykke med projektet.

Læs også

Del artiklen