Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Reel grøn omstilling

Artiklens øverste billede

Som Peter Kjær fra enhedslisten anfører, er biogas lavet på gylle ikke bæredygtig energi. Det er ren og skær greenwashing af kødproduktion. Et forsøg fra landbrugets side på at legitimere deres erhverv, i en tid hvor klima og miljø skriger på omlægning af det danske landbrug fra animalsk til plantebaseret. Nej tak til biogas!

SF har bekendtgjort, at de vil være en markant stemme i byrådet for den grønne omstilling. Det er glædeligt at læse og noget jeg ser frem til. Ved en reel grøn klimapolitik er vindmøller helt sikkert en god mulighed, hvis de bliver placeret klogt. Da man for 20 år siden udpegede områder til vindmøller i kommunen, var projekterne båret af massive tilskud, hvilket er grunden til at der i dag står vindmøller i områder med ikke ret meget vind. Områderne blev udvalgt efter, hvor der var nogle jordejere der ønskede at investere. Derfor blev flere af dem placeret steder, hvor der ikke var optimale vindforhold. Det betyder at de producerer mindre strøm, end de kunne have gjort.

Nye vindmøller skal placeres der hvor vindforholdene egner sig bedst til det. Så lad os finde et område i kommunen, hvor det blæser optimalt og så langt væk fra naboer som muligt og her opføre en vindmøllepark. Det vil være sund fornuft og reel grøn omstilling.Læs også

Del artiklen