Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Få 15.000 kr. ekstra i tilskud til pasning af egne børn

Få 15.000 kr. ekstra i tilskud til pasning af egne børn, lyder det

Artiklens øverste billede
Carsten Bach er borgmesterkandidat for Liberal Alliance. Arkivfoto

Politikerne i det aldrende byråd i Skanderborg Kommune skændes i øjeblikket om, hvem der har skylden for den manglende kapacitet til børnepasning flere steder i Kommunen.

At dømme ud fra hvor lang tid mange af de nuværende medlemmer har siddet i byrådet, peger pilen jo givetvis én vej – mod byrødderne selv. For mig og LA står det klart, at hovedansvaret ligger hos Socialdemokraterne, som har siddet på borgmesterposten i mere end 10 år.

Men det ønsker de aldrende socialdemokrater i byrådet ikke, for dem er der kun en ting, der tæller. Systemet og det kommunale tilbud

Carsten Bach (LA)

På trods af politikkernes mangeårige erfaring, undlader flertallet i byrådet stadig at udnytte den ordning fuldtud, hvor det er muligt at give tilskud til pasning af egne børn. Ordningen gør det muligt for kommunen at give forældre et tilskud svarende til 85 pct. af kommunens nettoudgift til pasning.

Det vælger byrødderne bevidst ikke at udnytte maksimalt. Hvorfor? Ja, det kan man undre sig over, når der er mangel på børnepasning flere steder i Kommunen. Tilskuddet til pasning af sit eget barn i vuggestuealderen kan nemlig hæves med intet mindre end næsten 10.000 kroner pr. barn om året. For de lidt ældre børnehavebørn gør det sig gældende med 15.000 kroner om året pr. barn.

Men det ønsker de aldrende socialdemokrater i byrådet ikke, for dem er der kun en ting, der tæller. Systemet og det kommunale tilbud.

Liberal Alliance vil gøre det muligt at benytte ordningen med tilskud til egen børnepasning til fulde, og foreslår derfor tilskuddet til pasning af egne børn øget til det maksimale.

Læs også

Del artiklen