Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Stop den hjerteløse hjemsendelse af 49 syriske flygtninge

Artiklens øverste billede
Susan Kronborg. Arkivfoto

Hundredvis af flygtninge i Danmark har fået besked om, at de skal vende tilbage til Assads Syrien. I Skanderborg har vi 49 flygtninge med den dårligere beskyttelse i Udlændingelovens § 7, stk. 3. Der er i alt i Skanderborg 345 syriske flygtninge.

Sammen med Orbáns Ungarn er vi det eneste lande i Europa, der sender flygtninge retur til et land, der helt åbenlyst ikke er sikkert endnu. Heller ikke, hvis man spørger FN’s flygtningehøjkommissariat. Og den danske ambassade i Damaskus er lukket, fordi det er for farligt at opholde sig i den syriske hovedstad.

Det er almindelige mennesker med almindelige hverdage, der nu venter i angst om de bliver revet op med rode. Og det er døtrene og mødrene som er i fare for hjemsendelse, da de ikke risikerer at blive indrulleret i Assads hær.

Vi vil sende dem tilbage til krig og forfølgelse fra Assads terrorregime. Det er meningsløst. Stop hjemsendelserne af syrere nu.

Læs også

Annoncørbetalt indhold